Bespaar nu 10%* met de kortingscode HJH10NEW op onze nieuwe producten!
*Alleen van toepassing op artikelen in de categorie "Nieuw in het assortiment". Exclusief reeds afgeprijsde artikelen. Kan niet worden gecombineerd met andere promoties. Periode: 10.06. - 23.06.2024

Bespaar nu opnieuw - 10%* korting op alle artikelen van het
merk hjh OFFICE met de kortingscode FINAL23 !
(*Uitgezonderd reeds afgeprijsde artikelen, geldig van 22.12.-29.12.2023)

Kunstplanten

LEVENSECHTE KAMERPLANTEN VOOR ALLE RUIMTES

In onze kleine plantenwereld bieden we je levensechte kantoor- of kamerplanten aan die door hun hoge kwaliteit bijna niet van echt te onderscheiden zijn. Onze gevarieerde selectie omvat verschillende soorten en maten kunstplanten zodat woonkamers, kantoren en alle andere ruimtes individueel en in je eigen persoonlijke stijl kunnen worden ingericht.

Filteren
prijs
prijs
Enkel beschikbare artikelen
Enkel beschikbare artikelen
Materiaal
Materiaal
Huidige filters
 1. Enkel beschikbare artikelen Ja Verwijder dit artikel
Tonen als Foto-tabel Lijst

14 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. PHILO - Kunstplant
  PHILO - Kunstplant
  € 64,90
  Incl. Btw - Gratis verzending
 2. FICUS - Kunstplant
  FICUS - Kunstplant
  € 74,90
  Incl. Btw - Gratis verzending
 3. New
  MORE GREEN I
  MORE GREEN I
  € 33,90
  Incl. Btw - Gratis verzending
 4. New
  FICUS I - Kunstplant
  FICUS I - Kunstplant
  € 64,90
  Incl. Btw - Gratis verzending
 5. New
  LEMON - Kunstplant
  LEMON - Kunstplant
  € 64,90
  Incl. Btw - Gratis verzending
 6. New
  CEDRUS - Kunstplant
  CEDRUS - Kunstplant
  € 135,90
  Incl. Btw - Gratis verzending
 7. New
  ACACIA - Kunstplant
  ACACIA - Kunstplant
  € 94,90
  Incl. Btw - Gratis verzending
 8. New
  OLIVE I - Kunstplant
  OLIVE I - Kunstplant
  € 84,90
  Incl. Btw - Gratis verzending
 9. New
  BAMBUS I - Kunstplant
  BAMBUS I - Kunstplant
  € 84,90
  Incl. Btw - Gratis verzending
 10. MONSTERA - Kunstplant
  MONSTERA - Kunstplant
  € 64,90
  Incl. Btw - Gratis verzending
 11. OLIVE - Kunstplant
  OLIVE - Kunstplant
  € 74,90
  Incl. Btw - Gratis verzending
 12. BAMBUS - Kunstplant
  BAMBUS - Kunstplant
  € 104,90
  Incl. Btw - Gratis verzending
 13. ARECA - Kunstplant
  ARECA - Kunstplant
  € 53,90
  Incl. Btw - Gratis verzending
 14. YUCCA - Kunstplant
  YUCCA - Kunstplant
  € 74,90
  Incl. Btw - Gratis verzending

Lentekriebels het hele jaar door

Planten zijn belangrijke decoratieve elementen en brengen frisheid in elke kamer. Veel kamers bieden echter niet de ideale omstandigheden voor groei. Een alternatief hiervoor zijn kunstplanten die hetzelfde visuele effect bereiken als echte planten. We vertellen je over de belangrijke rol van de juiste materiaalkeuze, alles wat je moet weten over verzorging, de individuele toepassingsmogelijkheden en hoe je je kunstplanten het beste tot hun recht kunt laten komen.

WAT ZIJN KUNSTPLANTEN?

Zoals de naam al verklapt zijn deze kunstmatig en afhankelijk van het model, gemaakt van synthetische materialen zoals plastic of papier. Sommige varianten hebben ook echte onderdelen zoals takken of iets dergelijks voor het visuele effect. Er zijn kunstvarianten van kunstbloemen en verschillende bomen. Als de kunstplanten klein zijn, kunnen ze op vensterbanken, bureaus, of andere meubels worden geplaatst. Als de kunstplant groot is, is hij ook geschikt voor grotere ruimtes of kantoortuinen en kan hij gewoon op de vloer worden geplaatst.

Tegenwoordig is er voor bijna elk type plant een kunstmatig alternatief. Van boeketten bloemen tot klassieke kamerplanten zoals een monstera of ficus tot meer exotische bomen zoals een olijf- of citroenboom. Het aanbod kunstplanten is vrijwel onbeperkt. Maar het is niet alleen de bedrieglijke authenticiteit die pleit voor hun aankoop. Door hun eigenschappen worden kunstplanten beschouwd als bijzonder duurzaam en daarom ook als een duurzame investering.

HOE ECHT ZIEN KUNSTPLANTEN ER UIT?

Kunstplanten van hoge kwaliteit zien er levensecht uit en zijn het perfecte alternatief voor iedereen die geen tijd en geduld heeft voor uitgebreide plantenverzorging. We bieden graag een selectie aan die niet alleen visueel aantrekkelijk is maar ook voldoet aan onze hoge standaarden zoals duurzaamheid, lichtechtheid en aandacht voor detail. Belangrijke factoren zoals de keuze van materialen en nauwkeurige afwerking spelen hierbij een grote rol. Het gebruik van hoogwaardige materiaalcombinaties van textiel, materialen, kunststoffen, metalen en het gebruik van echt hout dragen ook bij aan een gedetailleerde en realistische reproductie van de groene plant. Er zijn nauwelijks beperkingen als het gaat om de locatie en de omgevingstemperatuur. Dit betekent dat je kunstplant decoratie zelfs geplaatst kan worden op plekken waar normale planten niet goed gedijen. Zorg er wel voor dat de kunstplanten niet permanent worden blootgesteld aan direct zonlicht omdat hierdoor de kleuren na verloop van tijd kunnen vervagen. Om kunstplanten op echte planten te laten lijken, moeten ze van hoge kwaliteit zijn. Het is daarom aan te raden om je nieuwe groen te kopen bij gerenommeerde leveranciers zoals bureaustoel24 in plaats van bij “te mooi om waar te zijn” websites. Deze zien er vaak bedrieglijk echt uit doordat er met echte planten worden gecombineerd zonder dat dit op het eerste gezicht herkenbaar is.

WAAR WORDEN KUNSTPLANTEN GEBRUIKT?

Op kantoor, in restaurants, in de wachtkamer, op evenementen of voor een gezellig thuis - kunstplanten kunnen precies die decoratieve items zijn die je pand net dat beetje extra geven. Heb je regelmatig klantenbezoek? Stijlvolle kunstplanten zijn absolute blikvangers in de ontvangstruimte, het kantoor of de vergaderruimte en creëren een aangename en uitnodigende sfeer. En hoe zit het met je werknemers? Studies tonen aan dat inspirerend groen een positief effect kan hebben op het humeur en de productiviteit van je team. Houd ook rekening met de moeilijke klimaat- en lichtomstandigheden op kantoor waar het voor echte planten vaak moeilijk is om te gedijen. Als je kunstplanten gebruikt hoef je geen rekening te houden met de omstandigheden en kun je de planten plaatsen waar je maar wilt.

Wil je graag een stukje natuur in huis halen maar ben je niet gezegend met groene vingers? Kleurrijke kunstplanten brengen levendigheid in elke kamer en besparen je bovendien het gedoe van plantenverzorging. Laat je creativiteit de vrije loop en combineer kunstplanten als blikvangers in de woonkamer of entree, benadruk de ontspannen en rustgevende sfeer in je slaapkamer of creëer de ultieme jungle flair in je badkamer met bijvoorbeeld palmbomen en frisse, exotische groentinten. Kortom creëer de perfecte sfeer voor je kamers met kunstplanten van hoge kwaliteit.

HOE WORDEN KUNSTPLANTEN VERZORGD?

In tegenstelling tot echte kamerplanten, waar je veel tijd en moeite moet investeren in de verzorging van de planten of ze regelmatig moet verpotten, hebben kunstplanten nauwelijks verzorging nodig. Afhankelijk van het model is het voldoende om de kunstbloem af en toe af te stoffen of af te nemen met een vochtige doek. Als je model veel losse kleine elementen heeft, kun je het onder de douche zetten in plaats van af te vegen en het opgehoopte stof gewoon afspoelen.

ZIJN KUNSTPLANTEN WEERBESTENDIG?

Kunstplanten zijn niet alleen binnenshuis een echte aanwinst. Misschien heb je een balkon of tuin waar de zon niet vaak schijnt of beschutte plaatsen voor planten. Wellicht wil je graag een exotische citroen- of olijfboom, maar heb je geen groene vingers of ontbreekt je de tijd om de bomen voortdurend te verzorgen, dan zijn kunstmatige exemplaren jouw oplossing. Dankzij een speciale coating zijn veel van onze modellen weerbestendig en kunnen ze ook buiten worden geplaatst. Zo krijgt zelfs het donkerste plekje op het balkon of in de tuin een gezellige flair.

WAT PLEIT VOOR EEN ECHTE PLANT EN WAT PLEIT VOOR HET KUNSTMATIGE ALTERNATIEF?

Zoals je uit de tekst kunt opmaken, hebben zowel echte als kunstplanten voor- en nadelen. Om je te helpen bij je beslissing, hebben we de voordelen van beide varianten in de volgende grafiek weergegeven.

Echte planten


 • Het binnenklimaat en de sfeer verbeteren
 • De productiviteit van werknemers bevorderen door hun visuele impact
 • Talloze plantensoorten en formaten mogelijk

Kunstplanten


 • De sfeer in de ruimte verbeteren
 • De productiviteit van werknemers bevorderen
 • Verfraai elke ruimte, zowel privé als in een professionele omgeving
 • Kunnen overal geplaatst worden (geen daglicht nodig)
 • Zien er net zo uit als op de eerste dag, zelfs na jaren
 • Zijn onderhoudsarm (geen water    geven, niet verpotten)
 • Geen ongedierte
 • Allergievriendelijk
 • Zien er levensecht uit dankzij hoogwaardige materialen en afwerking
 • Kunnen op elk moment praktisch en ruimtebesparend worden opgeborgen bijvoorbeeld om plaats te maken voor de seizoensgebonden kerstversieringen

Tip: Kunstplanten versieren

Afhankelijk van het model kunnen kunstplanten ook gedecoreerd worden volgens het seizoen. Een cederboom kan bijvoorbeeld ook worden gebruikt als een kleine kerstboom tijdens de feestdagen.

Conclusie: Wanneer is het de moeite waard om kunstplanten te kopen?

Eén ding is zeker: kunstplanten hebben een positief effect op de sfeer in de ruimte en kunnen de productiviteit verhogen dankzij een “feel good" gevoel. Vanwege de kwaliteit en de verscheidenheid aan modellen die je bij bureaustoel24 kunt kopen is de kunstplant een prima alternatief. Naast een vrij te kiezen locatie en lage onderhoudsvereisten zijn er nog een aantal andere voordelen ten aanzien van het kopen van kunstplanten. Het enige nadeel is het ontbreken van een positief effect op de binnenlucht. Dit kan echter ook worden gecompenseerd door regelmatig te ventileren en de luchtvochtigheid te regelen. Kunstplanten gaan  bijzonder lang mee en zijn daarom een goede investering.

Als je meer informatie of persoonlijk advies nodig hebt, kun je altijd contact opnemen met onze getrainde en gecertificeerde medewerkers.

Copyright © 2024 HJH, Inc. All rights reserved.