Keuze advies voor de juiste bureaustoel

Waarom zou ik een bureaustoel of bureau online kopen?

De meest belangrijke reden is dat internet in zijn geheel – en specifiek bureaustoel24.nl – een dusdanig groot assortiment heeft wat niet per lokale dealer aangeboden kan worden. Bureaustoel24.nl heeft Europees het grootste warehouse met ca 50.000 bureaustoelen en bureaus op voorraad. Verzending vindt dezelfde dag nog plaats met een levertijd van gemiddeld 2 werkdagen.

Daarnaast wordt de bureaustoel direct door ons geproduceerd of ingekocht. Je koopt van de bron; dus geen tussenhandel of dealers. Zo houden we de lijntjes kort en krachtig. Zo ook bij de after service en garantie.

Wij hebben graag contact met onze klanten. Een directe lijn zorgt er tevens voor dat we de prijzen scherp kunnen houden! Deze unieke prijs/kwaliteit verhouding zorgt voor een solide bedrijf zonder investeerders, extern gefinancierde middelen en andere mogelijk belanghebbenden. Wij hebben ons bedrijf zelf opgebouwd door ons specialisme, doorzettingsvermogen en direct contact met onze klanten en dat houden wij ook graag zo. Laat ons overtuigen! Je hebt namelijk 30 dagen bedenktijd en recht op retour.

Hoe zit het met het gebruik van een bureaustoel?

Voordat je overgaat tot de aanschaf van een bureaustoel moet je je eerst goed afvragen hoeveel uren je er dagelijks gebruik van maakt. De bureaustoel van een iemand die 1 tot 2 uur per dag op een bureaustoel zit en maar weinig uren in zijn of haar bureaustoel doorbrengt, dient aan minder eisen te voldoen dan de stoel van bijvoorbeeld een iemand die zo’n 8 uur per dag gebruik maakt van de bureaustoel.Kortom: hoe langer je zit, hoe comfortabeler de stoel moet zijn, met mechanismen die voor een zekere mate van dynamiek zorgen.

Er zijn bureaustoelen met een aanbevolen zitduur van 3 tot 5 uur en professionele stoelen waarop je 8 uur of meer kunt zitten. Indien je meer dan 4 aaneengesloten uren per dag gebruik maakt van je stoel, wordt geadviseerd om een bureaustoel te nemen met meer instelbare opties zoals verstelbare armleuningen, kantelbare rugleuning en instelbare armleggers (3D of 4D)

Hoe verschillen de verschillende type kantel mechanismen?

Bureaustoelen en directiestoelen zijn altijd voorzien van een mechaniek, wat onder de zitting zit en waarmee de rugleuning en zitting verplaatst kan worden. Hierbij de verschillende soorten mechanismen om de stoel in te stellen:

Kantelmechaniek
De hele stoel wordt in dezelfde verhouding gekanteld. Meestal kan deze kanteling dan in 1 of meerdere posities vastgezet worden.
Het zogenaamde "kneematic" of knie kantelmechanisme is een speciale variant van het kantelmechanisme. Waarbij met de draaiknop onderaan de zitting de 'weerstand' van het naar achteren kantelen ingesteld kan worden.


Permanent Contact mechaniek
Bij het permanent contact mechanisme heeft de zitting een vaste positie, maar de rugleuning kan wel bewegen of op slot gezet worden. Zo kan de rug meebewegen met naar voren en achteren kantelen en past zich aan aan de bewegingen van de rug. De regeling van het permanent contact van de rugleuning is blokkeerbaar in veel posities


Synchroon Mechaniek
Het Synchroon-mechanisme combineert een beweging van de rugleuning met een daarop afgestemde beweging van de zitting. De beweging van de rugleuning is daarbij groter dan die van de zitting. De bureaustoel volgt de natuurlijke lichaamsbewegingen. De rug en bovenbenen worden daarbij steeds goed ondersteund. Daarbij is de tegendruk van deze beweging instelbaar op het lichaamsgewicht van de gebruiker. Er zijn verschillende versies van het Synchroon-mechanisme mogelijk. Veelal is de basis van de techniek hetzelfde, maar wordt door de ontwerper een specifieke eigenschap aan de techniek toegevoegd.

Ergonomische overwegingen en adviezen voor de aankoop van de meest geschikte bureaustoel

Het Asynchroon mechanisme op een bureaustoel zorgt ervoor dat stoel alle werkhoudingen volgt. De zitting en de rugleuning bewegen onafhankelijk van elkaar, waardoor de zitting negatief kan kantelen. De regeling van het permanent contact van de rugleuning is blokkeerbaar in alle posities. De weerstand van het mechanisme kan op bepaalde modellen worden geregeld volgens het gewicht van de gebruiker.

Deze speciale Body-Balance techniek beweegt de stoel mee met je bewegingen. Indien je gaat verzitten beweegt de stoel direct mee, zodat deze direct weer je lichaam goed ondersteund. De Body-Balance-Tec houdt in dat de stoel letterlijk meebeweegt bij je bewegingen. Dit houdt in dat de zitting van de stoel naar voren, achteren, naar links en naar rechts meebeweegt als je anders gaat zitten. Ook de armleggers bewegen in dezelfde richting mee. De zitting van de stoel is ten opzichte van andere stoelen speciaal voor deze extra functies ontworpen. Doordat de zitvorm in de zitting betere ronde vormen heeft, zal de Body-Balance-Techniek er voor zorgen dat je niet verschuift op de stoel.

Welke overwegingen kan ik maken als ik rugproblemen heb?

Bij problemen in de wervelschijf kan een ergonomische meebewegende bureaustoel of een bureaustoel met een geïntegreerde Body-Balance techniek een mogelijk oplossing zijn.

Als rug- of ruggengraatproblemen een rol spelen bij de keuze van uw bureaustoel, is het belangrijk dat u zich goed informeert. U kunt hiervoor contact met ons opnemen; wij geven u graag een uitgebreid advies.

In de regel kan zelfs de meest ergonomische bureaustoel geen problemen zoals een hernia verhelpen. Onze bureaustoelen kunnen echter wel helpen om de houding te ondersteunen en chronische pijn te verlichten. Als u hernia klachten heeft, adviseren wij u om zo vaak mogelijk te bewegen en te strekken op het werk.

Is prijs een relevante overweging in de aanschaf van een bureaustoel?

Natuurlijk heeft onze webshop bureaustoelen voor elk budget. Een economisch geprijsde bureaustoel vervult net als een duurdere stoel basisfuncties, maar de aanbevolen gebruiksduur en geschiktheid voor verschillende taken zal verschillen. Naast de prijs is het belangrijk om rekening te houden met andere criteria, zoals uw zitgewoontes en de hoeveelheid tijd die u dagelijks zit.

Bij Bureaustoel24 vindt u een uitgebreid assortiment bureaustoelen en directiestoelen, van onze economische basismodellen tot professionele stoelen van de hoogste kwaliteit. Een iets duurdere directie- of bureaustoel heeft over het algemeen materialen van hogere kwaliteit, betere specificaties zoals verstelbare zithoogte, armleuningen etc. en een hoger comfortniveau. Onze topmodellen zijn hun geld dan ook zeker waard.

Moet ik een directiestoel kopen of een bureaustoel?

Directie- en bureaustoelen worden onderscheiden aan de hand van twee belangrijke criteria. Het eerste is de grootte en het uiterlijk van de stoel en het andere is het verschil in de bekleding.

De klassieke bureaustoel wordt over het algemeen in verschillende stofuitvoeringen aangeboden. Bureaustoelen zijn over het algemeen op veel kantoor werkplekken te vinden vanwege hun compactere afmetingen.

Directiestoelen zijn meestal verkrijgbaar in leer of kunstleer. Door hun indrukwekkende uiterlijk zijn ze meestal te vinden in het thuiskantoor of in het kantoor van de manager.

 

Wat is beter: een volledig gestoffeerde bureaustoel of een bureaustoel bekleedt met meshstof?

De beslissing om een stoffen bureaustoel of een draaistoel met gaasstof of netstof te kopen is afhankelijk van de voorkeur van de klant. Terwijl de klassieke stoffen bureaustoel de warmte op alle oppervlakken absorbeert en altijd comfortabel is, houdt de bureaustoel met een mesh rugleuning of meshstof rugleuning- met verhoogde luchtcirculatie - u ook in de zomer koel.

Stoffen modellen variëren tussen 30 000 en 110 000 schuurcycli, waarbij bureaustoelen met 110 000 deel uitmaken van de absolute topkwaliteit bureaustoelen. Deze stofvariant is bestand tegen (bijna) elke slijtage, zelfs bij het zwaarste gebruik.

Hoewel gaas als aangenaam en comfortabel wordt beschouwd, is het zitcomfort volledig subjectief. Een gewatteerde bureaustoel is over het algemeen de meest zachte optie.

Wat is een synchroonmechanisme?

Het Synchroon-mechanisme combineert een beweging van de rugleuning met een daarop afgestemde beweging van de zitting. Dit gebeurt al je de rugleuning in een losse stand hebt staan en niet in een vaste hoek. In deze losse stand is de beweging van de rugleuning is daarbij groter dan die van de zitting, Meestal in een verhouding 1:2 of 1:3.

Voor mensen die in deze gevallen werken, voorkomt een vooroverhellende zitting het afronden van de onderrug. De grotere hoek tussen de dijen en het bovenlichaam ontlast ook het hele lichaam.

Interessante details over armleuningen

Armleuningen zijn vaak de oorzaak van nek-, schouder- en armklachten. Armleuningen staan vaak te wijd uit elkaar en kunnen niet smal genoeg ingesteld worden. Deze zijn dan onvoldoende instelbaar. Armsteunen dienen ruim in breedte, diepte en hoogte instelbaar te zijn. Draaibare armsteunen zin wenselijk, maar niet onmisbaar. Hierbij een korte uitleg over de verschillende soorten armleuningen en armsteunen:

 • Vaste armleuningen
  De armleuning is niet in hoogte en/of breedte te verstellen en heeft dus een vaste positie in de zithouding.
 • In hoogte verstelbare armleuningen
  Deze armsteunen zijn in hoogte (en soms ook breedte) verstelbaar. Veelal wordt de breedte ingesteld door middel van een beugel onder de zitting of inbusschroeven.
 • 3D Armsteunen
  De armsteunen kunnen in hoogte (en veelal ook in breedte) versteld worden. De armleggers (horizontale gedeelte) 3D-armleggers kunnen bovendien in diepte (voorwaarts en achterwaarts) worden versteld.
 • 4D Armsteunen
  De 4D armlegger biedt de meeste instelbare mogelijkheden. Hierbij kunnen de armleggers ook draaien(roteren). Daarnaast is de armsteun ook in hoogte en breedte te verstellen en is de armlegger naar voren en achter te verstellen.

Hoe kies ik de juiste kinder bureaustoel?

Het gewicht en de lengte van het kind zijn de meest belangrijke factoren in de keuze voor de juiste kinder bureaustoel. Ook kinderen dienen de benen in een hoek van 90 graden van de vloer te zetten. Een in hoogte verstelbare kinder bureaustoel wordt daarin aangeraden zodat de bureaustoel in hoogte mee kan groeien met de lengte van het kind in relatie tot de 90 graden zithouding. Armleuningen zijn niet echt nodig omdat kinderen nog niet lang en intensief zitten. Hier hebben de schouders meer vrij spel en kan het lichaam zich meer bewegen tijdens de zithouding waardoor een te statische zithouding voorkomen wordt. De zitdiepte hoeft niet verstelbaar te zijn.en de zitbreeedte varieert meestal tussen de 40 cm en 46 cm.

Kleur is voor kinderen zeker van belang; Een kind voelt zich fijner bij een zelfgekozen kleur. Dit geeft vertrouwen en daardoor ook rust.

De meest gekozen kleuren zijn roze, voor de meisjes en blauw voor de jongens.

Bekijk hier al onze kinder bureaustoelen

Heb ik speciale/andere wielen nodig als ik een harde vloer heb?

Onze bureaustoelen worden standaard geleverd met hardere wielen die voornamelijk geschikt zijn voor zachte vloeren zoals tapijt. Dit zijn synthetic wielen en is een wat hardere kunststof die mogelijk krassen op een harde vloer kan veroorzaken. Deze harde wielen zijn dus geschikt voornamelijk voor hoogpolig en laagpolig tapijt.

Onze luxe zachte wielen zijn geschikt voor harde vloeren zoals een houten vloer, laminaat, vinyl, PVC vloer, betonvloer, steentapijt, tegelvloer of gietvloeren. Voor een vloer in huis kunt u het beste kiezen voor onze luxe wiel met TPR. Dit is een zacht rubber wat u vloeren niet beschadigd. Per type kunt u het gewicht bepalen van het door u te verplaatsen object.

Enkele bureaustoelen zijn uitgerust met de zng 'multifunctionele' wielen. Dit betekent dat de wielen geschikt zijn voor zowel zachte - als harde vloeren. Bij de productspecificaties staat vermeld welk type wielen bij de bureaustoel meegeleverd wordt.

Bij de bureaustoelwielen zijn 2 elementen van belang:

 1. Is de diameter van de pin (het gedeelte wat in de voet van de bureaustoel gaat). De pinmaat van de meeste bureaustoelen is 10mm of 11mm. Daarbij is de lengte van de pin nagenoeg alle bureaustoelwielen hetzelfde. 90% van de bureaustoelen heeft wielen met pinmaat 11mm.
 2. Er zit ook verschil in de diameter van de wielen. Meestal gaat het om wielen met een diameter van 50mm of 65 mm. De keuze is daarbij aan u zelf, want zoals de pinmaat (10mm of 11mm) klopt, dan kunnen beide type bureaustoel wielen onder de stoel. Wij hebben in ons assortiment alleen bureaustoelwielen die een pinmaat van 10mm of 11mm hebben.
  Heeft u dus een afwijkende pinmaat, dan adviseren wij je even op een ander adres verder te zoeken.

Ons assortiment bureaustoelwielen is te vinden op: onze bureaustoelwielen pagina

Heb ik een vloermat nodig?

Vloermatten beschermen uw harde of zachte vloer voor krassen en rubberen strepen. Bureaustoel24.nl levert vloermatten van diverse soorten materialen, van (gerecycled) PVC tot extra sterke matten van polycarbonaat. Duurzame vloermatten die een goede bescherming en langdurig gebruik garanderen.

Er zijn vloermatten voor harde vloeren en voor zachte vloeren (laagpolig en hoogpolig).

Een vloermat voor een zachte vloer heeft noppen aan de onderkant van de mat om glijden op het tapijt te voorkomen.

Een vloermat voor een harde vloer heeft aan de zijkant een anti slip naad lopen zodat deze het verschuiven op de harde vloer voorkomt.

Let op! Sommige vloeren zijn gevoelig voor verkleuring. De vloermat filtert het zonlicht waardoor plaatselijke verkleuring onder de vloermat kan voorkomen. Wij raden u aan om dan zachte luxe wielen aan te schaffen in plaats van een vloermat.

Hier vind je al onze vloermatten

Copyright © 2024 HJH, Inc. All rights reserved.