Bespaar nu 10%* met de kortingscode HJH10NEW op onze nieuwe producten!
*Alleen van toepassing op artikelen in de categorie "Nieuw in het assortiment". Exclusief reeds afgeprijsde artikelen. Kan niet worden gecombineerd met andere promoties. Periode: 10.06. - 23.06.2024

Bespaar nu opnieuw - 10%* korting op alle artikelen van het
merk hjh OFFICE met de kortingscode FINAL23 !
(*Uitgezonderd reeds afgeprijsde artikelen, geldig van 22.12.-29.12.2023)

Gasveren

CONFORTABELE HOOGTE-INSTELLING

Als de bureaustoel niet de gewenste hoogte heeft, verhelpen onze gasveren dit! Verschillende hoogtes zijn beschikbaar. Natuurlijk, bij uitstek geschikt als een vervangend onderdeel voor uw geliefde bureaustoel.

Filteren
prijs
prijs
Kleur
Kleur
Enkel beschikbare artikelen
Enkel beschikbare artikelen
Huidige filters
 1. Enkel beschikbare artikelen Ja Verwijder dit artikel
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. GF-S Maat S - Gasveer
  GF-S Maat S - Gasveer
  € 38,90
  Incl. Btw - Gratis verzending
 2. GF-M Maat M - Gasveer
  GF-M Maat M - Gasveer
  € 40,90
  Incl. Btw - Gratis verzending
 3. GF-L Maat L - Gasveer
  GF-L Maat L - Gasveer
  € 43,90
  Incl. Btw - Gratis verzending
 4. GF-XXL Maat XXL - Gasveer
  GF-XXL Maat XXL - Gasveer
  € 43,90
  Incl. Btw - Gratis verzending

De juiste gasveer kiezen

De werking van een gasveer mag dan lastig te begrijpen zijn, een gasveer maakt onvermijdelijk deel uit van de bureaudraaistoel of bureaustoel, of het nu gaat om een vergaderstoel of een hoogwaardige directiestoel. De gasveer vervult een veelal verwaarloosde maar belangrijke taak. Als middenstuk verbindt de gasveer niet alleen het onderstel van de bureaustoel met de zitting, maar kan deze u ook helpen om naar uw persoonlijke voorkeur ergonomisch te zitten, zodat niets een lange, constructieve werkdag in de weg staat.

WELKE SOORTEN GASVEREN ZIJN ER?

Als u goed nadenkt, zult u onvermijdelijk merken dat gasveren in een groot aantal varianten voor een breed scala aan doeleinden wordt gebruikt. In de auto, bij de achterklep, in de keukenla en bij de in hoogte verstelbare lattenbodem, om maar een paar toepassingen te noemen. Hier zullen we ons concentreren op de bureaudraaistoel. De gasveer is ook als reserveonderdeel verkrijgbaar als bureauaccessoire.

We verdelen de gasveer als reserveonderdeel in de volgende maten, elk met een zwarte cilinder of gemaakt van verchroomd staal:

 • Gasveer S

 • Gasveer M

 • Gasveer L

 • Gasveer XL

Onze gasveren zijn ontworpen voor een maximaal gewicht van 180 kg.

HOE WERKT EEN GASVEER?

In het buitenste gedeelte van de gasveer bevindt zich een zogenaamde drukbuis. Dit is de zichtbare buitencilinder.
Net als bij een verbrandingsmotor bevindt de zuigerstang zich in de cilinder. De binnenkant van de gasveer is gevuld met gas.

De andere benaming drukveer is gebaseerd op het feit dat het stikstofgas met enorme druk in de cilinder wordt gedrukt. Voor verschillende toepassingen zijn verschillende soorten druk vereist, maar er kan worden gesteld dat hoe meer druk tijdens de fabricage in een cilinder wordt geperst, hoe hoger de stuwkracht van de veer is.
De gasveer wordt meestal geactiveerd door een mechanisme. Hiervoor wordt een klein ventiel in het uiteinde van de zuigerstang gedrukt. Hierdoor schuift de zuigerstang uit de cilinder en begint deze te functioneren.

TÜV- EN LGA-GS-GECERTIFICEERD!

De door hjh OFFICE toegepaste gasveren zijn TÜV LGA-getest volgens DIN 4550 (gravure is te vinden in de zuiger).

WAAROM WORDT DE GASVEER OP DE ZUIGER MET OLIE GESMEERD?

Aan de binnenzijde van de gasveer is een beetje olie toegevoegd, wat zorgt voor een zachte en aanvullende demping. Bovendien houdt de olie de afdichting soepel, zodat de zuigerstang jarenlang zijn doel kan dienen zonder dat er gas uit de cilinder ontsnapt.

WANNEER MOET IK DE GASVEER VERVANGEN?

 • Als reserveonderdeel bij drukverlies

 • Op basis van uw persoonlijke wensen

Over het algemeen is de gasveer een duurzaam onderdeel.
In zeldzame gevallen ontsnapt er een beetje gas door de afdichting, wat kan leiden tot drukverlies. De gasveer zakt dan automatisch door en is niet meer op een bepaalde hoogte vast te zetten. In dat geval is een nieuwe gasveer nodig.
Een andere optie zou het vervangen van de bureaudraaistoel kunnen zijn, d.w.z. als de gebruikers verschillen in gewicht. Gasveren voor bureaustoelen zijn meestal echter zo ontworpen dat de gemiddelde mens voldoende ruimte heeft en een optimale zitpositie kan aannemen.

HOE VERVANG IK EEN GASVEER?

In onze service-informatie vindt u korte filmpjes en instructies voor het vervangen van een gasveer. Bij langdurig gebruik kan de gasveer zich steviger in het mechanisme of de basis vastzetten. Hiervoor hebben we een filmpje over het demonteren van gasveren gemaakt.

Houd er rekening mee dat de gasveer nooit met geweld mag worden geopend. Als u problemen heeft met de vervanging, raden wij u daarom aan om naar een geautoriseerde vakhandelaar te gaan en de vervanging voor u te laten uitvoeren. In de regel kunt u de gasveer echter gemakkelijk en zonder problemen zelf verwijderen.

De cilinder is verbonden met het voetenkruis en de zuigerstang met het mechanisme. Op deze punten wordt de verbinding voor de uitwisseling gemaakt. Bij eventuele vragen helpen wij u graag verder.

HOE VIND IK DE JUISTE GASVEER VOOR MIJN BUREAUSTOEL?

Hieronder laten we u zien hoe u de juiste gasveer voor uw bureaustoel kunt vinden en waar u op moet letten. Op onze productpagina's voor gasveren staan alle afmetingen van de gasveren gedetailleerd vermeld zodat u gemakkelijk de perfecte gasveer voor uw stoel kunt vinden:

 • Cilindermaat

 • Dwarsdoorsnede van de zuiger

 • Lengte van de zuiger

 • Dikte en doorsnede aan het uiteinde en begin van de cilinder

Let bij de keuze op de juiste diameter en gebruik idealiter uw oude gasveer als referentie. Voor een optimaal meetresultaat adviseren wij u om de oude gasveer op te meten met een meetlint.

HOE ACTIVEER IK DE GASVEER? BELANGRIJKE OPMERKING: DE KAP!

Last but not least willen we u wijzen op een heel belangrijk feit bij het monteren van de gasveer. Het maakt niet uit of u de gasdrukdemper vervangt of gewoon op uw bureaustoel monteert.

Aan het uiteinde van de zuiger (het dunnere bovenste deel van de gasveer) zit een klein gedeelte van kunststof. Dit is het ventiel dat door het mechanisme wordt ingedrukt om de functie van de veer te activeren.
In sommige gevallen is er nog een kleine plastic dop bevestigd om het ventiel te beschermen. Deze beschermdop moet voor gebruik worden verwijderd, omdat anders het mechanisme bij lichte druk niet functioneert.

Copyright © 2024 HJH, Inc. All rights reserved.