Bespaar nu 10%* met de kortingscode HJH10NEW op onze nieuwe producten!
*Alleen van toepassing op artikelen in de categorie "Nieuw in het assortiment". Exclusief reeds afgeprijsde artikelen. Kan niet worden gecombineerd met andere promoties. Periode: 10.06. - 23.06.2024

Bespaar nu opnieuw - 10%* korting op alle artikelen van het
merk hjh OFFICE met de kortingscode FINAL23 !
(*Uitgezonderd reeds afgeprijsde artikelen, geldig van 22.12.-29.12.2023)

Verklarende woordenlijst

Hierbij de uitleg van a tot z van de door ons gebruikte woorden, begrippen en technisch jargon.

A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z

A

Armleuning
Ookwel armsteun genoemd. Er zijn 3 soorten armleuningen. Vaste armleuningen, armleuningen die in hoogte te verstellen zijn, 3D armleuningen en 4d armleuningen. Klik hier voor meer uitleg over de armleuningen. Je kunt de armleuningen als volgt correct instellen: ga goed rechtop zitten. Buig de ellebogen zodanig dat de vingertoppen de voorzijde van de schouder raken. Druk de schouders en elleboogtoppen naar beneden. Voor de juiste hoogte moeten de elleboogtoppen de armsteunen net raken.

B

Beschermende vloermat
Een kantoor vloermat beschermt uw vloerbedekking tegen de slijtage door de wielen van de bureaustoel en de constante druk. Ze zijn verkrijgbaar voor harde en zachte vloeren.

Bureaustoel
De klassieke bureaustoel wordt gebruikt voor werkzaamheden op kantoorwerkplekken. Hij is meestal verkrijgbaar in een stoffen, lederen bekleding waarbij de rugleuning en netbespanning kan hebben.

C

Centraal magazijn
Bureaustoel24 bezit Europa's grootste magazijn voor bureaustoelen. Met een constante voorraad van ongeveer 50 000 bureaustoelen en bureaus kunnen wij alle bestellingen per direct uitleveren. Wij zijn trots op onze ongelooflijke prijs-kwaliteitverhouding, snelle levering en expertise.

Cradle to Cradle
Cradle to Cradle (C2C) is één van de bekendste en meest gerespecteerde keurmerken in de wereld op het gebied van milieu en duurzaamheid.

Conisch gedraaid
De gasveer is conisch dus het beste is om hem krachtig heen en weer te draaien en er eventueel wat smeermiddel ertussen te laten lopen. Mocht dit erg moeilijk gaan dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

D

Directe Distributie
All swivel chairs, lounge furniture and office furniture from our own brand, hjh OFFICE, are sold through direct distribution without wholesaler or retail price margins. That’s the reason for our unbeatable prices.

Duur van gebruik
Office chairs are separated into two categories. The first category has a recommended daily use of approximately four hours and is generally suitable for private use or a home office environment. The second category features chairs with a maximum recommended daily use of eight hours and is for professional office spaces and full-time work.

Der Blaue Engel
Als één van de oudste officiële milieukeurmerken ter wereld zet het Duitse Der Blaue Engel zich al ruim 35 jaar in voor duurzaamheid en veiligheid.

 

E

Ergonomische bureaustoel
Executive chairs are normally somewhat larger than conventional office chairs. Aside from fabric covers, leather and faux leather covers are often available.

EN 1335
De EN 1335 is een Europese normering, die diverse eisen stelt aan onder andere de maatvoering en functionaliteit van bureaustoelen.

F

Fabrieksgarantie
Chairs with fabric covers are always padded and thus feel soft and comfortable. The padding absorbs heat on all surfaces, making fabric a warmer cover than mesh.

G

GS keurmerk
Bureaustoelen met het gerenommeerde Duitse LGA GS keurmerk (Geprüfte Sicherheit) zijn gegarandeerd veilig in het dagelijkse gebruik ervan.

L

Lendesteun
Een lendesteun geeft uw bureaustoel extra ondersteuning van de onderrug en geeft tevens een verhoogd gevoel van comfort en welbehagen.

M

Mesh / meshstof
Mesh is een soort gaas waarmee meestal de rugleuning van een bureaustoel is bespannen. Over het algemeen zijn de zittingen van bureaustoelen van stof, maar er bestaan ook bureaustoelen waarbij tevens de zitting van mesh is, zoals de bureaustoel ERGOHUMAN.Voordelen: Meshstof is een ventilerende stof; dit voorkomt overmatige transpiratie. Daarnaast is het erg comfortabel omdat de zitting meeveert en in feite naar jouw lichaam vormt, zonder afbreuk te doen aan een prettige ondersteuning. Qua prijsklasse staat meshstof op gelijke of lagere voet als stof. Nadelen: Meshstof kan iets sneller uitrekken dan stof. Daarom is het goed zaak om op de kwaliteit van de stoel te letten. Ook is een kunststof lendensteun aan te bevelen voor voldoende ondersteuning van de rug. Meshstof is namelijk meestal minder strak bespannen dan een rugleuning van stof.

Martindale
Testmethode om slijtvastheid van meubelstof vast te stellen. Slijtvastheid wordt uitgedrukt in aantal Martindale. Hoe hoger het getal, hoe slijtvaster de stof.

 

N

NPR 1813
NPR 1813 gecertificeerde bureaustoelen voldoen aan strenge Nederlandse normeringen en zijn daarmee uitstekend geschikt voor de dynamische werkvloer.

O

P

Permanent Contact mechanisme
Bij het permanent contact mechanisme heeft de zitting een vaste positie, maar de rugleuning kan wel bewegen of op slot gezet worden. Zo kan de rug meebewegen met naar voren en achteren kantelen en past zich aan aan de bewegingen van de rug. De regeling van het permanent contact van de rugleuning is blokkeerbaar in veel posities

S

Synchroon mechanisme
Het Synchroon-mechanisme combineert een beweging van de rugleuning met een daarop afgestemde beweging van de zitting. Dit gebeurt al je de rugleuning in een losse stand hebt staan en niet in een vaste hoek. In deze losse stand is de beweging van de rugleuning is daarbij groter dan die van de zitting, Meestal in een verhouding 1:2 of 1:3.

U

U vorm
The tilt mechanism allows the backrest to be reclined while the seat remains fixed in its original position.

V

Vloermat
Ter bescherming van een een harde of zachte vloer kan een vloermat gebruikt worden. Er zijn vloermatten voor harde vloeren en voor zachte vloeren (laagpolig en hoogpolig).
Een vloermat voor een zachte vloer heeft noppen aan de onderkant van de mat om glijden op het tapijt te voorkomen.
Een vloermat voor een harde vloer heeft aan de zijkant een anti slip naad lopen zodat deze het verschuiven op de harde vloer voorkomt.

W

Wielen
Dit zijn de rollende wielen die standaard onder een bureaustoel zitten. In 90% van de gevallen zijn het in totaal 5 wielen die onder een bureaustoel geplaatst zijn. Er zijn harde wielen voor zachte ondergronden en zachte, luxere wielen voor harde vloeren. De harde wielen worden meestal standaard bij de bureaustoel geleverd. De luxere zachte wielen zijn per set van 5, los verkrijgbaar in onze webshop. Wielen kunnen een stiftmaat hebben van 10mm of 11mm. Dit verschilt per bureaustoel. Ca 90% van de bureaustoelen heeft wielen met pinmaat 11mm

Heeft u vragen?

Wij helpen u graag verder

  • +31 (0) 26 - 353 0 253
  • info@bureaustoel24.nl
  • Showroom in Utrecht 5 dagen per week open

Telefonisch bereikbaar van maandag tm vrijdag 8:30 tot 17:30 

Op 21, 22, 23, 28, 29 en 30 december zijn wij tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar en op 24 en 31 december zijn wij tot 16.00 uur bereikbaar.

Vakhandelaar?

15 jaar ervaring

UW VOORDELEN:

  • 100 000 artikelen in voorraad
  • Rechtstreeks bij de fabrikant kopen
  • Bureaustoelen op proef
  • Gratis verzending
  • 60 dagen recht op terugzending
  • Alle betaalde bestelling voor 14.00 uur worden dezelfde dag nog verzonden.

Veilig aankopen?

Bestellen zonder risico

American Express PayPal Klarna Visa Mastercard iDeal amazonpay

Zeer goede beoordelingen?

Wat onze klanten zeggen:

Copyright © 2024 HJH, Inc. All rights reserved.