Bespaar nu 10%* met de kortingscode HJH10NEW op onze nieuwe producten!
*Alleen van toepassing op artikelen in de categorie "Nieuw in het assortiment". Exclusief reeds afgeprijsde artikelen. Kan niet worden gecombineerd met andere promoties. Periode: 10.06. - 23.06.2024

Bespaar nu opnieuw - 10%* korting op alle artikelen van het
merk hjh OFFICE met de kortingscode FINAL23 !
(*Uitgezonderd reeds afgeprijsde artikelen, geldig van 22.12.-29.12.2023)

Kinderbureaus

IN HOOGTE VERSTELBARE KINDERBUREAUS DIE MEEGROEIEN MET HET KIND

Leren wordt aanzienlijk leuker met het juiste kinderbureau. In hoogte verstelbare kinderbureaus, die meegroeien met het kind, kunnen jarenlang worden gebruikt. Jij en je kinderen kunnen dus lang genieten van onze meubels. Ontdek tal van mooie en ergonomische bureaus voor jouw kind in onze winkel.

Filteren
prijs
prijs
Kleur
Kleur
Enkel beschikbare artikelen
Enkel beschikbare artikelen
Huidige filters
 1. Enkel beschikbare artikelen Ja Verwijder dit artikel
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. BELIA - Kinder bureau
  BELIA - Kinder bureau
  € 196,90
  Incl. Btw - Gratis verzending
 2. NENOS - Kinder bureau
  NENOS - Kinder bureau
  € 206,90
  Incl. Btw - Gratis verzending
 3. New
  KID GRO T - Kinder bureau
  KID GRO T - Kinder bureau
  € 209,90
  Incl. Btw - Gratis verzending

Eersteklas kinderbureaus: zo maak je de juiste aankoopbeslissing

De voorpret voor de eerste schooldag wordt versterkt door de aankoop van het allereerste bureau voor je kind. Maar hoe kies je het beste schoolbureau voor de kinderkamer? Moet het een kinderbureau van massief hout zijn, zelfs als het niet bij de bestaande meubels past? Wat betekent een kinderbureau dat meegroeit met het kind en waarom is er onderscheid tussen 'kinderbureau' en 'bureau voor volwassenen'?
Deze gids vat belangrijke tips samen voor het aanschaffen van eersteklas kinderbureaus. Wij bieden bureaus voor je kinderen tegen een voordelige prijs, zonder concessies te doen aan kwaliteit en ergonomie!

Inhoudsopgave:

 • Wanneer heeft een kind een bureau nodig?
 • Waar moet je op letten voordat je een kinderbureau koopt?
 • Zijn alle kinderbureaus verstelbaar? Wat zijn de verschillen?
 • Hoe groot moet een kinderbureau zijn?
 • Hoe hoog moet een kinderbureau zijn?
 • Waarom hebben kinderbureaus vaak een kantelverstelling?
 • Kleuren en motieven - geen gemakkelijke keuze
 • Hoe kan een kinderbureau georganiseerd worden?
 • Waar moet ik nog meer op letten bij het maken van een keuze?
 • Ergonomie - hoe moeten kinderen aan hun bureau zitten?
 • Conclusie: een goede keuze is een keuze waarbij je kind centraal staat

Wanneer hebben kinderen een bureau nodig?

Net voor de start van het nieuwe schooljaar heeft je kind een vaste werkplek nodig. Of het nu gaat om geconcentreerd huiswerk maken, lezen of creativiteit uiten, een eigen bureau voor een kind is essentieel. In de toekomst kan het de kinderkamer verrijken en je kind helpen taken op een georganiseerde manier aan te pakken. De kinderbureaus van HJH OFFICE zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. 

Waar moet je op letten voordat je een kinderbureau koopt?

Allereerst is het belangrijk dat je kind een eigen schoolbureau heeft wanneer het naar school gaat, zodat het huiswerk kan maken en creativiteit kan ontwikkelen. Niet zomaar elk bureau is geschikt. Kinderbureaus helpen je om de werkplek van je kind op een leeftijdsgerichte manier te organiseren en aan individuele behoeften te voldoen.

Over het algemeen geldt dat het kinderbureau in hoogte verstelbaar moet zijn, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het vinden van een nieuw bureau telkens als je kind groeit. De kinderbureaus van HJH OFFICE hebben daarom eenvoudige hoogteverstelling, waardoor je kind eraan kan werken tot aan de puberteit, omdat het als het ware met hen 'meegroeit'.

Bij het kiezen van een kinderbureau moet je ook rekening houden met verschillende factoren, waaronder:

 • De grootte en het type van de beschikbare ruimte,
 • De periode waarin het in hoogte verstelbare bureau nodig zal zijn,
 • Het materiaal en de kleur,
 • De functies die het kinderbureau moet vervullen.

Het is daarom essentieel dat kinderbureaus:

 • De juiste afmetingen hebben.
 • In hoogte verstelbaar zijn voor langdurig gebruik.
 • Gemaakt zijn van duurzaam materiaal en in een aantrekkelijke maar niet te opvallende kleur zijn gekozen. 
 • Voldoende opbergruimte bieden, aanpasbaar zijn en indien nodig kunnen worden uitgebreid. 

En uiteraard moeten kinderbureaus stevig en robuust zijn, met een stabiele basis die bestand is tegen speelse activiteiten in de kinderkamer voor en na het huiswerk maken.

ZIJN ALLE KINDERBUREAUS IN HOOGTE VERSTELBAAR? WAT ZIJN DE VERSCHILLEN?

Kinderbureaus van massief hout, metaal, of zelfs kinderbureaus van beukenhout, die je direct online bij ons kunt bestellen, voldoen aan verschillende eisen. Ze kunnen individueel worden gekozen op basis van functies, materialen, kleuren en afmetingen.

Om je te helpen bij je keuze, bieden we hier een beknopte vergelijking van onze twee kinderbureaus:

BELIA Kinderbureau

 • Afmetingen (H x B x D) in cm: 56,0 - 80,0 x 80,0 x 50,0
 • Het BELIA kinderbureau past perfect in elke kamer vanwege zijn speciale afmetingen.
 • Leeftijdsadvies: ca. 4 - 17 jaar

NENOS Kinderschreibtisch

 • Afmetingen (H x B x D) in cm: 61,0 - 89,0 x 117,0 x 68,0
 • Aan de andere kant heeft het grotere NENOS kinderbureau een veel groter oppervlak, waardoor het geschikt is voor gebruik tot jongvolwassen leeftijd.
 • Leeftijdsadvies: ca. 7 - 17 jaar
 • Veiligheid door kwaliteit en randbescherming
 • Kantelbaar tafelblad voor ergonomisch werken
 • Groeit mee met het kind dankzij hoogteverstelling in 10 standen en klikvergrendeling
 • Veel opbergmogelijkheden voor schooltassen en pennen

Naast het werkoppervlak van de verschillende bureaus, is het ook belangrijk om de respectievelijke organisatiesystemen of opbergmogelijkheden te vergelijken. Als de schooltas direct bij het bureau van het kind moet worden opgeborgen, wordt een model met een houder aan de zijkant aanbevolen. Aanhangsels maken het mogelijk om boeken boven het werkblad te ordenen en het beeldscherm iets hoger te plaatsen. Lades vergemakkelijken ook het opbergen van benodigde spullen op een praktische en goed georganiseerde manier in het kinderbureau.

Wat betreft de grootte van kinderbureaus, hangt dit in de eerste plaats af van jouw wensen en die van je kind, en ten tweede van waar je het bureau wilt plaatsen. Bij de plaatsing moet je ook zorgvuldig de maximale breedte, diepte en hoogte van het kinderbureau meten. Als het direct voor een verwarming moet worden geplaatst, kies dan een verstelbaar kinderbureau zonder achterpaneel, zodat de warme lucht van de verwarming in de winter vrij de kamer in kan blijven stromen.

HOE HOOG MOETEN KINDERBUREAUS ZIJN?

Een bijzonder belangrijk kenmerk van goede kinderbureaus is hun hoogte of verstelbaarheid. Voor kinderen is het namelijk van groot belang dat de tijd aan hun nieuwe bureau hen niet verandert in "slungelaars" die met een gebogen rug en gespannen schouders hun huiswerk maken.

De juiste instelling van kantoormeubilair is voor je kind net zo belangrijk als voor volwassenen met een kantoorbaan, zo niet belangrijker. Omdat je kind voortdurend groeit, moeten kinderbureaus bestand zijn tegen de veranderende eisen. Bovendien is de juiste instelling van kinderbureaus en kinderbureaustoelen essentieel voor de fysieke ontwikkeling van je kroost.

Om je te helpen de optimale hoogte voor kinderbureaus te vinden, hebben we de volgende tabel samengesteld:

Lichaamslengte Bureautafelhoogte Zithoogte
105 cm 46 cm 26 cm
120 cm 52 cm 30 cm
135 cm 58 cm 34 cm
150 cm 64 cm 38 cm

 

Een andere methode om de juiste instelhoogte voor kinderbureaus te bepalen, is de 90-graden test. Het kind zit losjes en rechtop, strekt de onderarmen naar voren in een hoek van 90 graden ten opzichte van de bovenarmen. Meet vervolgens de afstand van de vloer tot de onderarmen en kies een in hoogte verstelbaar bureau dat geschikt is voor deze metingen.

Controleer vervolgens elke drie tot zes maanden of het kind is gegroeid en dus aanpassing nodig heeft. Wat de diepte en breedte betreft, moet het verstelbare kinderbureau de kleintjes natuurlijk ook voldoende ruimte bieden en hen in staat stellen om taken flexibel uit te voeren.

Onze kinderbureaus groeien mee met je kind tot ongeveer 17 jaar dankzij de mogelijkheid tot hoogteverstelling, en daarom zijn HJH OFFICE kinderbureaus een investering voor de lange termijn. De gebruiksperiode kan natuurlijk variëren afhankelijk van de lengte van het kind.

Als kinderen groeien, zijn in hoogte verstelbare kinderbureaus altijd de beste keuze omdat ze met hen meegroeien. Aanpassing gebeurt door de poten of het tafelblad te verstellen. Het is belangrijk dat het verstellen gemakkelijk en veilig kan gebeuren.

Waarom hebben kinderbureaus vaak een kantelverstelling?

Kinderbureaus met een tafelblad dat kan worden versteld tot een maximale hoek van 30 graden worden vaak geadverteerd als tekenbureaus. Waarom staan kinderbureaus onder een hoek? Deze bureaus hebben eigenlijk een aantal voordelen. Zowel het lezen als de eerste schrijfoefeningen gaan er makkelijker op en het lichaam wordt minder belast.

Om ervoor te zorgen dat er niets van het kinderbureau valt, hebben deze modellen meestal een antislip bescherming en een kanaalvormige houder aan de voorkant of zijkant voor potloden, gummen en puntenslijpers.

Verstelbare kinderbureaus kunnen een nadeel zijn als je kind toch liever op de bank leest, en het kinderbureau wordt ook vaak gebruikt als computerbureau voor een pc of laptop. Sommige kinderen hebben ook de neiging om kauwgom, gummetjes, restjes slijpsel en allerlei verpakkingsafval in de goot te verstoppen - kinderbureaus met niet-verstelbare werkbladen kunnen dan de betere keuze zijn.

KLEUREN EN MOTIEVEN VOOR MOOIE KINDERBUREAUS

Veel fabrikanten houden rekening met de voorkeuren van kinderen door individuele elementen zoals panelen, kleppen, of bijpassende verrijdbare onderstellen in de juiste kleuren of met populaire motieven te ontwerpen, zelfs als het kinderbureau in zijn geheel wit is of ontworpen is als houten kinderbureau. Soms zijn deze elementen ook uitwisselbaar: als de smaak verandert, is het niet nodig om een compleet nieuw kinderbureau te kopen.

Natuurlijk is het belangrijk om je kind bij de beslissing te betrekken, maar vergeet ook niet dat smaken verschillen en van tijd tot tijd kunnen veranderen. Het kan daarom verstandiger zijn om een eenvoudig kinderbureau te kiezen en je kind de kans te geven om zijn eerste eigen werkplek aan te passen in de vorm van stickers. Stickers zijn over het algemeen relatief gemakkelijk te verwijderen. Het robuuste oppervlak van de HJH OFFICE kinderbureaus maakt het verwijderen en schoonmaken ook eenvoudiger. Dit maakt het kinderbureau aantrekkelijk voor zowel jongens als meisjes.

HOE KUNNEN KINDERBUREAUS WORDEN GEORGANISEERD?

De organisatie van het kinderbureau en een bepaalde structuur kunnen de mentale ontwikkeling van je kind helpen. Een kinderbureau met opbergruimte is de juiste keuze om de dingen georganiseerd te houden waar ze leren en spelen. Dit kan structuur brengen in de chaos in de vorm van potloodhouders, mobiele containers of dozen. Deze kunnen worden gebruikt om kleurspullen of boeken handig op te bergen en toch snel toegankelijk te maken. Een dagelijkse routine helpt je kind te wennen aan de nieuwe routine.

WAAR MOET IK NOG MEER OP LETTEN BIJ HET KIEZEN VAN EEN KINDERBUREAU?

Zelfs de beste kinderbureaus die met je kind meegroeien, zijn nutteloos als het kinderkrukje, de kinderbureaustoel of de kinderdraaistoel er niet bij passen. In het ideale geval kunnen deze ook in hoogte worden versteld, zodat de zitting ook meegroeit met het kind.

Voor de bureaus maakt het niet uit of je kind links- of rechtshandig is. Kinderbureaus kunnen universeel gebruikt worden. De plank voor de schooltas kan aan beide zijden worden bevestigd.

Als het te verwachten is - en daar is tegenwoordig bijna geen ontkomen meer aan - dat kinderbureaus in de toekomst ook multimedia werkplekken worden, let er dan op waar en hoe kabels naar het bureau en van het werkstation naar het stopcontact kunnen worden geleid.

Je kunt het oppervlak van kinderbureaus beschermen door tegelijkertijd een geschikte en kindvriendelijke bureauonderlegger te bestellen. Door een favoriet motief te kiezen, kan het voor je kind ook gemakkelijker zijn om een compromis te sluiten over de keuze van de kleur of het materiaal.

Ergonomie: hoe moeten kinderen aan hun bureau zitten?

Ergonomie is hier bijzonder belangrijk, vooral omdat we het hebben over kinderbureaus. Aangezien onze kinderen zich ontwikkelen en voortdurend groeien, moet je bijzondere aandacht besteden aan een correcte zithouding en ergonomische kinderbureaus. Dit is de enige manier om schade aan de groei of ontwikkelingsstoornissen te voorkomen. Een correcte zithouding komt ook overeen met die van een volwassene: rechtop zitten, met knieën en ellebogen in een hoek van 90 graden en de voeten recht op de grond. Als je kind langere tijd aan het bureau zit, moet het af en toe van houding veranderen om spanning en gewrichtspijn te voorkomen.

Conclusie: een goede keuze is er een die prioriteit geeft aan je kind

Als het kinderbureau robuust en functioneel veelzijdig is, kan het je kind begeleiden tot in de puberteit. In ieder geval heb je met een in hoogte verstelbaar kinderbureau een langetermijninvestering gedaan in de opvoeding en ontwikkeling van je kind.

Hoe belangrijk is een bureau voor je kind? Een aan de leeftijd aangepaste werkplek in de vorm van een kinderbureau maakt het mogelijk om te leren en te oefenen in een ontspannen houding zonder stress. Dit zorgt niet alleen voor een gezonde fysieke ontwikkeling van je kind, maar helpt ook om te voldoen aan de mentale en motorische eisen van school en opleiding zonder te hoeven buigen in de ware zin van het woord.

In hoogte verstelbare kinderbureaus bevorderen een correcte lichaamshouding en zorgen voor beter leren. We wensen jou en je kind er veel plezier mee!

ZO KIEST U EEN GOED KINDERBUREAU

Wilt u ook een prettige werkplek voor uw kind creëren waar hij of zij geheel zonder zorgen het huiswerk aan kan maken? Dan bent u uiteraard op zoek naar een goed kinderbureau. Dit kan een hele uitdaging zijn, aangezien er veel verschillende soorten bureaus verkrijgbaar zijn. Hoe weet u zeker dat u een goed kinderbureau selecteert? Het uitzoeken van een bureau voor uw zoon of dochter begint bij het vaststellen waar het bureau voor gebruikt zal worden. Heeft uw kind alleen een werkplek voor het huiswerk nodig of zal er ook voor langere perioden aan gewerkt worden? Afhankelijk van de manier waarop het bureau gebruikt zal worden, kunt u eenvoudiger een geschikt kinderbureau vinden. Wanneer uw zoon of dochter veel tijd zal spenderen aan het bureau, is het wel zo fijn als er genoeg ruimte is om alle spullen kwijt te kunnen.

In dat geval moet u letten op de volgende aspecten: formaat, diepte en mogelijke opbergruimte. Met het formaat houdt u rekening met de beschikbare ruimte in de kinderkamer en het bureau. Bekijk van tevoren goed hoeveel ruimte er is voor een bureau en de bijbehorende bureaustoel. Regelmatig wordt de ruimte voor een stoel vergeten. Tijdens het uitzoeken van een bureau voor uw kind is het tevens verstandig om te kijken naar de diepte afmetingen. Moet uw zoon of dochter werken met een computer of een los beeldscherm? Dan is het wel zo prettig als het kinderbureau daar diep genoeg voor is. Het is namelijk slecht om te dicht op een beeldscherm te zitten. Verder kunt u ook even overwegen of het handig is voor uw zoon of dochter als het bureau enige opbergruimte heeft.

EEN BUREAU VOOR EEN GROEIEND KIND

Er zijn veel soorten bureaus voor kinderen waar u een keuze uit kunt maken. Bij bureaustoel24 kunt u onder andere een kinderbureau kopen die mee zal groeien met uw zoon of dochter. Het nadeel van veel bureaus voor kinderen is dat ze na een paar jaar te klein zijn geworden. Uw zoon of dochter groeit immers door de jaren heen. Hierdoor wordt zo’n bureau voor een kind regelmatig na verloop van tijd niet meer gebruikt als werkplekje. Daarom is het verstandig om te investeren in een degelijk kinderbureau dat met uw kind meegroeit. In het assortiment van bureaustoel24 vindt u een aantal kinderbureaus die eenvoudig te verstellen zijn in hoogte. Hierdoor kan het bureau meegroeien met uw zoon of dochter en wordt het bureau jarenlang gebruikt.

EEN BUREAU VOOR EEN GROEIEND KIND

Bij bureaustoel24 bent u aan het juiste adres wanneer u op zoek bent naar een degelijk bureau voor uw kind. In ons assortiment vindt u eenvoudige bureaus en bureaus die wat luxer zijn. Zo zijn er bureaus voor kinderen die een stabiel en kantelbaar bureaublad hebben. Hierdoor kan uw zoon of dochter op diverse manieren gebruik maken van het kinderbureau. Bovendien zijn er tevens bureaus te vinden op bureaustoel24 met allerlei functionele details. Denk hierbij aan een tashanger op een kant of een uitermate handig pennenbakje. Alle bureaus op bureaustoel24 hebben een robuust frame en zijn gemaakt van alleen de beste materialen. Ook voor de meubels voor de kinderkamer zit u bij bureaustoel24 goed.

Copyright © 2024 HJH, Inc. All rights reserved.