Werkkrukken
✮ Besteld vóór 16.12.24 - geleverd vóór kerstmis ✮
Kom onze bureaustoelen testen in onze showroom in Utrecht. Afspraak maken niet nodig
WERKKRUK ALS FLEXIBEL ALTERNATIEF
Iedereen die veel zit, vooral in een gebogen houding of met een verdraaide rug, vergt het een en ander van zijn ruggengraat en rugspieren. Vaak eist deze slechte lichaamshouding zijn tol met rugpijn en nekspanning.
Hier vindt u niet alleen ergonomische zadelkrukken, maar ook moderne, stijlvolle werkkrukken.
- Bureaustoelen
- Bureaus
- Kantoormeubilair
- Kantoorartikelen
- Wonen
- Sale
- Zakelijke klanten
- prijs
-
prijs
- Enkel beschikbare artikelen
Enkel beschikbare artikelen- Materiaal
Materiaal- Garantie
Garantie- Belastbaar tot
Belastbaar totHuidige filters- Enkel beschikbare artikelen Ja Verwijder dit artikel
Werkkrukken - zijn al lang niet meer "gewoon krukken”
Van oudsher was een kruk een eenvoudige zitting met vier stevige poten en verder niets. Bijgevolg was ook het toepassingsgebied zeer beperkt. In de tussentijd
er zijn veel verschillende modellen in de kruksector die aan de meest uiteenlopende eisen kunnen voldoen. Deze stoelen, die vaak zonder rugleuning zijn uitgerust, bevorderen dynamisch zitten en versterken zo de rugspieren. De bloedcirculatie wordt verbeterd en de grotere bloedstroom zorgt voor een goed zuurstoftransport in het bloed. Dit betekent weer dat het concentratievermogen toeneemt en u efficiënter kunt werken op zo'n stoel.
In het begin moet u de werkkruk met kortere tussenpozen gebruiken, omdat de spieren nog vrij snel moe worden en eerst aan de nieuwe stoel moeten wennen. Daarom moet een krukje worden afgewisseld met andere ergonomische stoelen en met staan.
Werkkrukken zijn zeer praktisch op plaatsen waar u vaak van plaats verandert of waar u zich flexibel tussen twee werkplekken moet kunnen bewegen, bijvoorbeeld in een laboratorium tussen de testruimte en de computer. Hier zouden traditionele bureaustoelen te groot zijn en afleiden, evenals in een dokterspraktijk of een kapsalon. U vindt hier ook barkrukken en werkplaatskrukken.
Het is belangrijk dat u een paar vragen beantwoordt voordat u tot aankoop overgaat.
Waarop moet worden gelet bij de aankoop van een werkstoel?
- Denk eerst aan uw evenwichtsgevoel en uw lichamelijke conditie. Bent u op zoek naar een kruk met een schommelend effect voor meer fitness en ontspanning van de spieren, of bent u op zoek naar stabiliteit?
- Wat is het draagvermogen van de kruk? Controleer of uw lichaamsgewicht is aangepast aan de belasting die de werkkruk kan dragen.
- Heeft u een stabiele basis nodig of zijn zwenkwieltjes belangrijk voor het beoogde gebruik? Een vast onderstel wordt aanbevolen voor een stoel met een schommelmechaniek of een beweegbare zitting, anders kan deze combinatie met wielen en een meebewegende zitting erg instensief worden.
- De kolom van de kruk moet in hoogte verstelbaar zijn. Er zijn zelfs krukken waarbij de zitting bijna tot een staande positie kan worden verhoogd, zodat u eigenlijk leunt in plaats van op de kruk te zitten. dan kan de werkkruk ook als stahulp dienen.
- Heeft u een draaifunctie nodig? Dit is handig op een bureau in L-vorm, of als u bijvoorbeeld vaak van bureau naar patiënt of meerdere werkplekken rouleert.
- Welk materiaal is geschikt? Moet het zitoppervlak gemakkelijk te reinigen zijn of werkt u in een stoffige omgeving? Dan wordt kunstleer of leder aanbevolen.
- De grootte van de kruk of zitting moet ook worden overwogen. Als het belangrijker is om comfortabel te zitten, let dan op de grootte of breedte van de zitting. Als u de kruk slechts korte tijd gebruikt en ruimte wilt besparen, is een iets kleinere werkkruk aan te bevelen.
Een andere optie - de knielende stoel
Het principe van dynamisch zitten wordt ook geboden door de knielende stoel. Het verschil is dat de schenen bovenop worden geplaatst en dat de gebogen beenpositie de heupen naar voren kantelt.
Voor wie zijn knielstoelen een goed alternatief?
De knielstoel ondersteunt de natuurlijke houding van de rug en de ontlasting van de wervelkolom nog beter dan andere stoelen en krukken. Bovendien versterkt actief zitten de rug- en buikspieren.
Omdat er echter een gelijkmatige druk op de schenen wordt uitgeoefend, moet u niet de hele dag in deze houding blijven, want op den duur is de bloedcirculatie in de benen niet optimaal gewaarborgd. Mensen met knieproblemen zijn dan beter gediend met de bovengenoemde krukken.
In het algemeen is een knielstoel geschikt als u lichamelijk gezond en onbelast bent. Verwar de knielstoel niet met een orthopedische gezondheidsstoel. Deze wordt individueel aangepast aan het ziektebeeld of de klachten van de gebruiker.
Kunnen wij u nog verder helpen?
Heeft u nog niet gevonden wat u zocht of heeft u nog vragen? In onze gids vindt u nog meer interessante inhoud over het veelomvattende thema "ergonomisch zitten".
Natuurlijk geven wij u ook graag persoonlijk advies en ondersteuning per telefoon, e-mail of online chat. Wij helpen u graag verder!