Bespaar nu 10%* met de kortingscode HJH10NEW op onze nieuwe producten!
*Alleen van toepassing op artikelen in de categorie "Nieuw in het assortiment". Exclusief reeds afgeprijsde artikelen. Kan niet worden gecombineerd met andere promoties. Periode: 10.06. - 23.06.2024

Bespaar nu opnieuw - 10%* korting op alle artikelen van het
merk hjh OFFICE met de kortingscode FINAL23 !
(*Uitgezonderd reeds afgeprijsde artikelen, geldig van 22.12.-29.12.2023)

Kinder draaistoelen

ERGONOMISCH EN KINDVRIENDELIJK ONTWORPEN DRAAISTOELEN

Een comfortabele en functionele kinderdraaistoel is van groot belang voor een gezonde rug van het kind. Kinderen moeten ook comfortabel aan hun bureau zitten, zodat ze zich kunnen concentreren tijdens het schilderen, lezen of huiswerk maken. Bij ons vindt u draaistoelen die met uw kind meegroeien en die ontworpen zijn op basis van ergonomische principes. Effen of met kindvriendelijke motieven - de kleurrijke dessins laten de harten van meisjes en jongens sneller kloppen en maken van elke kinderkamer een blikvanger.

Filteren
prijs
prijs
Kleur
Kleur
Enkel beschikbare artikelen
Enkel beschikbare artikelen
Materiaal
Materiaal
Armleuningen
Armleuningen
Garantie
Garantie
Belastbaar tot
Belastbaar tot
Huidige filters
 1. Enkel beschikbare artikelen Ja Verwijder dit artikel
Tonen als Foto-tabel Lijst

25 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Bestseller
  KID COLOUR G1 - Kinder bureaustoel
  KID COLOUR G1 - Kinder bureaustoel
  € 165,90
  Incl. Btw - Gratis verzending
 2. KIDDY EXTRA - Kinder bureaustoel
  KIDDY EXTRA - Kinder bureaustoel
  € 135,90
  Incl. Btw - Gratis verzending
 3. Bestseller
  KIDDY GTI-2 - Kinder bureaustoel
  KIDDY GTI-2 - Kinder bureaustoel
  € 64,90
  Incl. Btw - Gratis verzending
 4. KID COLOUR - Kinder bureaustoel
  KID COLOUR - Kinder bureaustoel
  € 165,90
  Incl. Btw - Gratis verzending
 5. KIDDY GTI-3 - Kinder bureaustoel
  KIDDY GTI-3 - Kinder bureaustoel
  € 94,90
  Incl. Btw - Gratis verzending
 6. JOY II - Kinder bureaustoel
  JOY II - Kinder bureaustoel
  Vanaf € 104,90
  Incl. Btw - Gratis verzending
 7. FANCY I - Kinder bureaustoel
  FANCY I - Kinder bureaustoel
  Vanaf € 84,90
  Incl. Btw - Gratis verzending
 8. KIDDY COMFORT I - Kinder bureaustoel
  KIDDY COMFORT I - Kinder bureaustoel
  € 84,90
  Incl. Btw - Gratis verzending
 9. KIDDY CD - Kinder bureaustoel
  KIDDY CD - Kinder bureaustoel
  € 94,90
  Incl. Btw - Gratis verzending
 10. KID VIVO - Kinder bureaustoel
  KID VIVO - Kinder bureaustoel
  Vanaf € 135,90
  Incl. Btw - Gratis verzending
 11. JOY I - Kinder bureaustoel
  JOY I - Kinder bureaustoel
  Vanaf € 114,90 € 153,90
  Incl. Btw - Gratis verzending
 12. Bestseller
  FANCY II - Kinder bureaustoel
  FANCY II - Kinder bureaustoel
  € 74,90
  Incl. Btw - Gratis verzending
 13. KIDDY COMFORT - Kinder bureaustoel
  KIDDY COMFORT - Kinder bureaustoel
  Vanaf € 83,90 € 94,90
  Incl. Btw - Gratis verzending
 14. KIDDY STYLE - Kinder bureaustoel
  KIDDY STYLE - Kinder bureaustoel
  € 84,90
  Incl. Btw - Gratis verzending
 15. KIDDY LUX - Kinder bureaustoel
  KIDDY LUX - Kinder bureaustoel
  Vanaf € 73,90 € 105,90
  Incl. Btw - Gratis verzending
 16. KIDDY TOP - Kinder bureaustoel
  KIDDY TOP - Kinder bureaustoel
  Vanaf € 79,90
  Incl. Btw - Gratis verzending
 17. KIDDY NET - Kinder bureaustoel
  KIDDY NET - Kinder bureaustoel
  Vanaf € 94,90
  Incl. Btw - Gratis verzending
 18. KIDDY PRO AL - Kinder bureaustoel
  KIDDY PRO AL - Kinder bureaustoel
  € 125,90
  Incl. Btw - Gratis verzending
 19. KIDDY PRO - Kinder bureaustoel
  KIDDY PRO - Kinder bureaustoel
  € 104,90
  Incl. Btw - Gratis verzending
 20. KIDDY BASE - Kinder bureaustoel
  KIDDY BASE - Kinder bureaustoel
  € 94,90
  Incl. Btw - Gratis verzending
 21. TEEN GAME AL - Kinder bureaustoel
  TEEN GAME AL - Kinder bureaustoel
  Vanaf € 108,72 € 135,90
  Incl. Btw - Gratis verzending
 22. KID GAME AL - Kinder bureaustoel
  KID GAME AL - Kinder bureaustoel
  € 135,90
  Incl. Btw - Gratis verzending
 23. MINIMOVO - Kinder bureaustoel
  MINIMOVO - Kinder bureaustoel
  € 206,90
  Incl. Btw - Gratis verzending
 24. SMAXX - Kinder bureaustoel
  SMAXX - Kinder bureaustoel
  € 175,90
  Incl. Btw - Gratis verzending
 25. MAXX KID - Kinder bureaustoel
  MAXX KID - Kinder bureaustoel
  € 94,90
  Incl. Btw - Gratis verzending

Kinderdraaistoel: de juiste kinderbureaustoel voor uw kind

De kinderdraaistoel hoort bij de inrichting van een kinderkamer en is uiterlijk vanaf de basisschool onmisbaar. Door de grote keuze aan verschillende fabrikanten is het voor sommige ouders echter niet eenvoudig om de juiste draaistoel voor hun kind te vinden. Hier vindt u tips en informatie over hoe u een geschikte kinderdraaistoel kiest en komt u te weten hoe deze vervolgens precies kan worden aangepast aan de behoeften van uw kind.

Belangrijke criteria bij het kiezen van een kinderdraaistoel

Hoewel alle kinderdraaistoelen bepaalde overeenkomsten hebben, zijn ze ook in veel in veel opzichten verschillend. Een van die verschillen is of de stoel wel of geen armleuningen heeft. Zeker bij kleinere kinderen is een stoel zonder armleuningen aanzienlijk praktischer. Kleine kinderen kunnen hun natuurlijke drang om te bewegen veel beter op een kinderdraaistoel zonder armleuningen uitleven en onbeperkt bewegen. Maar uiterlijk vanaf 10 jaar is het beter dat u voor uw kinderen toch een kinderdraaistoel met armleuningen uit ons assortiment kiest. Omdat vanaf groep vijf steeds meer eisen worden gesteld aan leerlingen, brengen ze ook aanzienlijk meer tijd aan hun bureau door met het maken van huiswerk of leren. Dan zijn armleuningen een praktische ontlasting en zorgen ze voor meer comfort.

Veel kinderdraaistoelen hebben bovendien een ergonomische vorm. De rugleuning van de stoel past zich aan de natuurlijke vorm van de wervelkolom aan en ontlast deze daarom ook bij langdurig zitten. Dit is vooral belangrijk voor kinderen die al houdingsschade hebben opgelopen of vele uren zittend achter hun bureau doorbrengen. Dergelijke ergonomisch gevormde kinderdraaistoelen zijn er ook in talrijke uitvoeringen.

Als u een opvallend model voor uw kind wilt, is het de moeite waard om kinderkrukjes te bekijken. Deze hebben geen armleuningen en rugleuning en stimuleren zo actief zitten. Stilzitten zoals op een klassieke bureaustoel is niet wenselijk. Dynamisch zitten voorkomt namelijk houdingsschade. Ook op het gebied van kinderkrukjes vindt u een selectie ontwerpen afgestemd op leeftijd.

Kinderdraaistoelen in diverse ontwerpen

Vroeger werd massief hout gebruikt voor kinderkrukjes. Daarna waren plastic krukjes een echte rage. Ze waren voordeliger en gemakkelijker schoon te maken - maar ook van mindere kwaliteit. Tegenwoordig kunnen ouders voor het kinderkrukje kiezen uit hout of kunststof of een combinatie van beide. Het hangt af van wat ze willen. Als u op zoek bent naar een robuust model dat duurzaam is en er zeer hoogwaardig uitziet, kies dan voor een kinderkrukje van massief hout. Dit is vooral zinvol als het kind lang met het krukje doet en dan misschien zelfs als in hoogte verstelbaar kinderkrukje kan worden gebruikt. Als u op zoek bent naar een krukje of lage kinderbureaustoel zodat de kleintjes tijdens het schilderen veilig aan het kinderbureau kunnen zitten, dan zit u goed met de kunststofvariant. Hier kunnen kleine kunstwerken die tijdens het schilderen zijn ontstaan eenvoudig worden verwijderd.

Maar het is ook mogelijk dat het kinderkrukje hout en kunststof combineert of dat een houten frame bekleed is met stof. Vooral als het kinderkrukje opvouwbaar is en er binnenin een vak heeft voor kleine schatten of speelgoed zit, is de variant met een textielbekleding een goede keuze. Het krukje is dan niet alleen praktisch, maar ook zeer decoratief. Bekijk hier onze modellen, ze passen zeker ook in de kinderkamer!

Tips: de nieuwe draaistoel voor uw kind juist instellen

Een moderne kinderdraaistoel, zoals de modellen uit ons assortiment, kunt u op vele manieren aanpassen zodat ze aan de lengte en lichaamshouding van uw kind voldoen. Deze instelling van de bureaustoel zorgt enerzijds voor comfort bij het zitten en anderzijds voor een gezonde houding.

 • Zithoogte
  U kunt het beste beginnen met het aanpassen van de zithoogte. Dit doet u door uw kind op de stoel te laten zitten en zijn voeten parallel aan elkaar op de grond te laten zetten. De ideale zithoogte wordt bereikt wanneer de boven- en onderbenen een hoek van 90° vormen. Vergeet niet deze zithoogte om de paar maanden te controleren. Kinderen en tieners groeien tenslotte en daarom moet in bepaalde omstandigheden de zithoogte van de kinderdraaistoel worden bijgesteld.
 • Rugleuning
  U kunt de rugleuning het beste aanpassen aan de zithoogte. Dit kan bij de meeste modellen ook met één handbeweging. De rugleuning is correct afgesteld als uw kind zonder inspanning of kracht achterover kan leunen. Als de kinderbureaustoel een hoge rugleuning met een verstelbaar hoofdkussen heeft, dan kunt u het hoofdkussen direct op de juiste hoogte instellen. Dergelijke kussens zijn echter vaker onderdeel van bureaustoelen voor volwassenen en zelden verkrijgbaar voor kinderkamers.
 • Armleuningen
  Als u hebt gekozen voor een kinderdraaistoel met armleuningen, dan is de instelling van armleuningen ook belangrijk. Als uw kinderen in hun nieuwe kinderdraaistoel zitten en hun armen op de leuningen leggen, moet er een rechte hoek zijn tussen boven- en onderarm. De rugleuningen zijn niet alleen in hoogte verstelbaar, maar kunnen ook naar voren en naar achteren geschoven worden. Let erop dat uw kind dicht tegen het kinderbureau aan kan rollen zonder dat de rugleuningen daarbij in de weg zitten.
 • Overige instellingen
  Om ervoor te zorgen dat de nieuwe draaistoel ertoe bijdraagt dat kinderen een actieve en gezonde zithouding aannemen, moet niet alleen de stoel zelf worden ingesteld. Idealiter hebt u ook een in hoogte verstelbaar bureau voor uw kind en kunt u dit ook aanpassen aan de actuele lengte.

Conclusie

Bij de aanschaf van een nieuwe kinderdraaistoel bepaalt in de eerste plaats de smaak van uw kind de keuze van een kleur of ontwerp. U kunt het beste aan uw kinderen overlaten of de kinderdraaistoel roze of groen moet zijn. Andere kenmerken zoals de aanwezigheid van armleuningen, een rugleuning en een ergonomische vorm moeten worden gekozen op basis van leeftijd en individuele voorkeuren. Door de vele instelmogelijkheden groeit een kinderdraaistoel echter met het kind mee en kan deze jarenlang gebruikt worden. Bij ons vindt u een passende kinderdraaistoel voor uw kinderen waarmee u een gezonde lichaamshouding en zitpositie voor het maken van huiswerk, schilderen, knutselen en andere bezigheden aan het bureau ondersteunt.

Copyright © 2024 HJH, Inc. All rights reserved.