Kinder werkkrukken

HOGE KWALITEIT ÉN RUGVRIENDELIJK

Onze ruimtebesparende kinderkrukjes passen in elke kinderkamer en zijn populaire zitmeubels.

Of het nu gaat om een ​​klassiek krukje of een zitmeubel dat stimuleert om te bewegen: wij bieden een grote keuze aan kinderkrukjes in verschillende designs en vrolijke kleuren.

Filteren
Enkel beschikbare artikelen
Enkel beschikbare artikelen
Huidige filters
 1. Enkel beschikbare artikelen Ja Verwijder dit artikel
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van hoog naar laag sorteren
 1. SITNESS BOBBY - Kinder kruk
  SITNESS BOBBY - Kinder kruk
  Vanaf € 145,90
  Incl. Btw - Gratis verzending

Kinderkrukjes van hoge kwaliteit: ga zitten en voel je goed!

Een kinderkrukje hoort in iedere kinderkamer thuis, want je kunt er niet alleen op zitten, maar je kunt het ook gebruiken voor allerlei spelletjes of om bij een hoger gelegen plank te komen. Gezien de talrijke toepassingsmogelijkheden van zo'n krukje, is het duidelijk dat deze slipvast en kantelbestendig evenals stabiel en veerkrachtig moet zijn, en kinderlijke motieven moet hebben.

Krukjes van hoge kwaliteit voor kinderen: koop ze nu

Krukjes voor kinderen zijn er in veel verschillende grootten en hoogtes, in verschillende materialen en in min of meer kinderlijke designs. Het valt meteen op dat dergelijke krukjes geschikt zijn voor kinderen van alle leeftijden en zelfs goed staan ​​in een tienerkamer naast de kinderdraaistoel aan het bureau. Maar wanneer is het een geschikt moment voor een kleuter?

Als vuistregel geldt dat het tijd is voor een krukje zodra het kind veilig kan zitten. Zolang het kind nog erg wiebelt bij de eerste pogingen om te gaan zitten, moeten ouders nog wachten, want kinderen overschatten gemakkelijk hun eigen vaardigheden. Het is veiliger als het kind al goed zijn evenwicht kan bewaren. Het krukje moet daarom heel laag zijn. In onze winkel zijn daarom extra krukjes in verschillende hoogtes verkrijgbaar zodat er voor alle leeftijden het juiste model tussen zit. Een in hoogte verstelbaar kinderkrukje is ook een goed idee want deze groeit gewoon mee en kan dus jarenlang gebruikt worden.

Kinderkrukje gemaakt van verschillende materialen

Vroeger werd massief hout gebruikt voor kinderkrukjes. Daarna waren plastic krukjes een echte rage. Ze waren voordeliger en gemakkelijker schoon te maken - maar ook van mindere kwaliteit.

Tegenwoordig kunnen ouders voor het kinderkrukje kiezen uit hout of kunststof of een combinatie van beide. Het hangt af van wat ze willen. Als je op zoek bent naar een robuust model dat duurzaam is en er zeer hoogwaardig uitziet, kies dan voor een kinderkrukje van massief hout. Dit is vooral zinvol als het kind lang met het krukje doet en dan misschien zelfs als in hoogte verstelbaar kinderkrukje kan worden gebruikt. Als u op zoek bent naar een krukje of lage kinderbureaustoel zodat de kleintjes tijdens het schilderen veilig aan het kinderbureau kunnen zitten, dan zit u goed met de kunststofvariant. Hier kunnen kleine kunstwerken die tijdens het schilderen zijn ontstaan eenvoudig worden verwijderd.

Maar het is ook mogelijk dat het kinderkrukje hout en kunststof combineert of dat een houten frame bekleed is met stof. Vooral als het kinderkrukje opvouwbaar is en er binnenin een vak heeft voor kleine schatten of speelgoed zit, is de variant met een textielbekleding een goede keuze. Het krukje is dan niet alleen praktisch, maar ook zeer decoratief. Bekijk hier onze modellen, ze passen zeker ook in de kinderkamer!"

Zo ziet een goed kinderkrukje eruit

Terwijl er voor gamestoelen of kinderbureaus veel criteria zijn waaraan ze moeten voldoen, zijn er veel minder overeenkomstige richtlijnen voor het kopen van kinderkrukjes. Daar brengen we nu verandering in en vertellen u graag waar u je op moet letten bij het kopen van een krukje voor uw kleine schat of aan welke eisen deze moet voldoen:

 • Kantelveiligheid
  Omdat kinderen graag op het krukje klimmen om te spelen of om voorwerpen te pakken die hoger liggen, moet het absoluut kantelveilig zijn. Een steun op vloerniveau is de beste keuze, maar ook een houten frame er omheen is mogelijk. Poten of voeten die op een stoel lijken zijn minder goed, omdat ze de kans op kantelen aanzienlijk verhogen. Als het krukje poten heeft, moeten deze iets naar buiten gebogen zijn. Hierdoor zal het meubelstuk minder snel omvallen.
 • Geen risico op beknelling
  Als het kinderkrukje opvouwbaar is, wordt hier natuurlijk ook gebruik van gemaakt. Het gevaar is groot dat kleine kindervingers hier bekneld raken. Bij het kopen moeten ouders er daarom op letten dat er een kleine ruimte blijft bestaan tussen het deksel en het onderste deel van het krukje. Daar is voldoende ruimte voor kindervingers om te voorkomen dat ze bekneld raken als het krukdeksel plotseling zakt.
 • Aangepaste hoogte
  Het kind dat graag beweegt wil natuurlijk op zijn krukje klauteren. Als dit heel hoog is, is de kans groot dat de kleine er daardoor weer vanaf valt en zich vervolgens bezeert. U moet erop letten dat de lengte geschikt is voor het kind. Normaal gesproken zijn krukjes met een zithoogte van tussen de 30 en 40 cm voor kleine kinderen van anderhalf tot twee jaar ruimschoots hoog genoeg.
 • Gemiddeld gewicht
  Het gewicht van de kruk moet groot genoeg zijn om ervoor te zorgen het kind en het krukje niet omvallen of dat het krukje naar achteren beweegt als het gaat zitten. Zo'n meubelstuk moet echter ook zo licht zijn dat het kind het krukje overal in zijn kamer kan neerzetten.
 • Op de leeftijd afgestemd ontwerp
  Kinderen hebben plezier met fantastische krukjes die kinderachtige motieven of favoriete helden uit boeken en tv-series hebben. Oudere kinderen zien het liefst personages uit films, hun persoonlijke sterren of plaatjes met paarden, Barbie enz. op de meubels. Jongeren houden echter vaak van het eenvoudige ontwerp zonder enig motief. De keuze van het ontwerp hangt dus af van de leeftijd van het kind.

Conclusie: er is voor ieder wat wils

Zelfs kleine kinderen hebben plezier met hun krukjes met kindvriendelijke motieven en aangepaste hoogtes. Ouders moeten erop letten dat de krukjes vooral kantelbestendig zijn en daardoor geen gevaar vormen in de kinderkamer. Modellen gemaakt van hout of kunststof of een combinatie van materialen zijn de eerste keuze, ze zijn robuust en ook gemakkelijk schoon te maken. Diverse krukjes voor kinderen met hoge eisen vind je hier in de winkel!

Copyright © 2024 HJH, Inc. All rights reserved.