Prijs in EUR
Filter
Kleur
Beoordelingen
Filter
Materiaal
Gewicht artikel
even wachten svp
even wachten svp

Zit sta bureau - haal het beste uit jouw werk

Voor de lange dagen die volledig zijn gereserveerd voor het studeren en voor de intensieve kantoor dagen van 9 tot 5, 6 of soms zelfs 7 is een sta zit bureau echt ideaal. Zo wordt het invoeren van bijvoorbeeld bizar veel administratieve data ineens een stuk dragelijk als je dit kan doen aan zo’n sta zit bureau. Bij een kantoorbaan of lange studie sessie denken de meeste mensen al snel aan een dag achter een bureau zitten met weinig tot geen beweging. Hiervoor is een zit sta bureau een uitstekende en ergonomische oplossing. Het zorgt er onder andere voor dat je lekker door kan werken. Daarnaast kun je regelmatig van houding veranderen om lichamelijke klachten aan het eind van de dag te voorkomen. Daarom vind je een ruim assortiment zit sta bureau’s op bureaustoel24.

Gezondere werkplek met een zit sta bureau

Het contrast met de werkplekken van vroeger is erg groot en groeit nog steeds. Zo stonden mensen van jong en oud in de jaren ‘60 dagenlang te zwoegen in de fabrieken waar staal of textiel werd geproduceerd. Tegenwoordig zijn de fabrieksprocessen grotendeels geautomatiseerd. Vrijwel alles wordt vandaag de dag in de gaten gehouden vanaf een burea. Vroeger waren met andere woorden de banen op korte termijn gevaarlijk voor je lichaam. Tegenwoordig vormen de banen juist een risico op de lange termijn. De werkplekken en arbeidsomstandigheden verbeteren elk jaar weer. Toch gebeurt het nog te vaak dat mensen dagenlang achter hun bureau stilzitten. Daarom is het belangrijker dan ooit dat er tijdens de werkuren genoeg wordt bewogen.

De gemiddelde Nederlander tussen de 12 en 65 zit ongeveer 7,5 uur per dag achter een bureau op school of op werk. Dat is voor een kortere periode natuurlijk helemaal niet erg. Wanneer je echter voor een complete werkdag achter een bureau zit, dan kan dat gevolgen hebben voor jouw lichamelijke gezondheid. Een zit sta bureau kan de oplossing hiervoor zijn. Zo’n zit sta bureau voorkomt namelijk lichamelijke klachten zoals rugpijn, het verbetert de werkprestaties en het helpt zelfs overgewicht te voorkomen. Bovendien is het bewezen dat regelmatig bewegen tijdens het werk het stressniveau verlaagt. Koop daarom dus nu je zit sta bureau op bureaustoel24 en werk een stuk gezonder!

Op bureaustoel24 een zit sta bureau kopen

De afwisseling van zittend naar staand werken is goed voor de beweging tijdens kantooruren. Zo komt de bloedsomloop weer op gang en zet je verschillende spiergroepen weer aan het werk. Toch kan het vervelend zijn om elke keer de hoogte van je bureau aan te passen. Daarnaast kan het verstellen van jouw sta zit bureau je ook uit je werk halen. Dat wil je natuurlijk niet. Om dit probleem op te voorkomen, kun je overwegen om een zit sta bureau elektrisch aan te schaffen. Een zit sta bureau elektrisch verstel je eenvoudig met een druk op de knop. Meer hoef jij niet te doen.

Uiteraard bevindt zo’n zit sta bureau elektrisch zich in een duurdere klasse. Wanneer je iets minder geld uit wilt geven aan een sta zit bureau, dan kun je ook een traditioneel zit sta bureau met een slinger aanschaffen. Zo’n bureau met slinger zorgt uiteindelijk ook weer voor meer beweging op de werkvloer of in de klas. Of je nu voor een zit sta bureau elektrisch kiest of eentje met een slinger, het gaat uiteindelijk om de afwisselen van de positie waarin je werkt. Met dit type bureau wordt het kinderspel om zittend werken af te wisselen met staand werken. Daarnaast is het belangrijk dat je tevens een goede bureaustoel hebt voor de optimale werkhouding. Bureaustoel24 helpt je hier graag bij!

Goede bureaus essentieel ook tijdens de studie

Naast het feit dat de zit sta bureaus bijdragen aan een betere houding tijdens het werk, zijn deze bureaus ook erg geschikt tijdens het studeren. Studenten zitten soms urenlang achtereen te studeren tijdens, en in voorbereiding tot, examenweken en tentamenweken. Daarom is het ook ontzettend belangrijk dat de studenten genoeg beweging krijgen tijdens de studie. Dit kun je realiseren door middel van pauzes in te plannen. Soms is dat echter niet genoeg of is er simpelweg geen tijd voor.

Daarom is een sta zit bureau ook essentieel voor studenten. Het helpt de studenten beter te concentreren door middel van regelmatige beweging. Daarnaast is het ook een enorm pluspunt dat regelmatig bewegen het stressniveau verlaagt. Dit is iets waar de gemiddelde student erg veel behoefte aan heeft. Bureaustoel24 begrijpt dit en heeft daarom een zeer divers aanbod aan sta zit bureaus. Of je nu een kantoorbaan hebt of een student bent. Er is voor iedereen een geschikt bureau te vinden bij bureaustoel24.

Nog meer voordelen van zit sta bureaus

Naast het feit dat sta zit bureaus gezondheidsrisico’s aanzienlijk verminderen, stressniveau kunnen verlagen, en de werkprestaties verbeteren, is het ook nog eens een kwestie van one size fits all. Bij normale zit bureaus kan het erg vervelend werken als je kleiner of juist langer bent dan gemiddeld. Dit is al helemaal het geval wanneer je op werk te maken hebt met flexplekken. Een ander groot voordeel van zit sta bureaus is dat ze dus gemakkelijk in te stellen zijn. Hierdoor is het voor iedereen, ongeacht je lengte, mogelijk om een goede houding aan te nemen tijdens het werk. Erg handig wanneer je je werkplek met iemand anders deelt. Bekijk daarom nu het assortiment zit sta bureaus van bureaustoel24 en bestel ze snel!