Bespaar nu 10%* met de kortingscode HJH10NEW op onze nieuwe producten!
*Alleen van toepassing op artikelen in de categorie "Nieuw in het assortiment". Exclusief reeds afgeprijsde artikelen. Kan niet worden gecombineerd met andere promoties. Periode: 10.06. - 23.06.2024

Bespaar nu opnieuw - 10%* korting op alle artikelen van het
merk hjh OFFICE met de kortingscode FINAL23 !
(*Uitgezonderd reeds afgeprijsde artikelen, geldig van 22.12.-29.12.2023)

Kinder bureaustoelen

DE PERFECTE ZITGELEGENHEID OM TE LEREN EN TE SPELEN

Leren is leuk met kindvriendelijke, ergonomische kinderstoelen. Ze zijn in hoogte verstelbaar en groeien met je mee. Ze zijn verkrijgbaar in vele geweldige ontwerpen en een grote selectie.

Onderaan deze pagina vind je handige aanvullende informatie die je helpt bij het kiezen van de juiste kinderstoel. Daar lees je welke criteria belangrijk zijn bij het kiezen van een kinderbureaustoel voor zithouding en leergedrag.

Kinder bureaustoelenKinder bureaustoelen
Filteren
prijs
prijs
Kleur
Kleur
Enkel beschikbare artikelen
Enkel beschikbare artikelen
Materiaal
Materiaal
Armleuningen
Armleuningen
Garantie
Garantie
Belastbaar tot
Belastbaar tot
Huidige filters
 1. Enkel beschikbare artikelen Ja Verwijder dit artikel
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 37-40 van 40

Van hoog naar laag sorteren
 1. SMAXX - Kinder bureaustoel
  SMAXX - Kinder bureaustoel
  € 175,90
  Incl. Btw - Gratis verzending
 2. SITNESS BOBBY - Kinder kruk
  SITNESS BOBBY - Kinder kruk
  Vanaf € 145,90
  Incl. Btw - Gratis verzending
 3. CITY 10 - Thuisgebruik bureaustoel
  CITY 10 - Thuisgebruik bureaustoel
  Vanaf € 89,90
  Incl. Btw - Gratis verzending
 4. MAXX KID - Kinder bureaustoel
  MAXX KID - Kinder bureaustoel
  € 94,90
  Incl. Btw - Gratis verzending
Pagina

Een goede ergonomische bureaustoel voor kinderen in de webshop: hoe maak je de beste selectie?

Frisse kleuren, jong design en een concept dat tot in de puntjes voldoet aan de eisen voor een gezonde zithouding – dat zijn de harde feiten waaraan een kinderbureaustoel zonder wielen of met zwenkwielen moet voldoen om in ons assortiment premium kinderbureaustoelen te passen.

Maar wat betekent dit in detail? En hoe kies je de beste kinderbureaustoel met het oog op jouw kind met zijn of haar lichaamskenmerken? Wat zijn de verschillen en wat moet uiteindelijk de aankoopbeslissing bepalen? In deze keuzegids hebben we belangrijke selectiecriteria verzameld om in de overwing bij het kopen van een kinder bureaustoel.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN BUREAUSTOELEN VOOR KINDEREN?

 

Wil de kinder bureaustoel op de lange termijn een ergonomische zitpositie bieden, dan moet deze ook speciaal voor de jongste kinderen zijn ontworpen.

Het voldoet dan aan de eisen die aan een gezondheidsbevorderende bureaustoel worden gesteld, rekening houdend met grootte en gewicht en de uitgesproken drang om te bewegen. Met betrekking tot lichaamsafmetingen is een bureaustoel voor kinderen ook individueel aanpasbaar.

Maar de kinderbureaustoel test of vergelijking onderscheidt dit niet alleen van stoelen voor volwassenen. Ook in vergelijking met elkaar vertonen de kinderstoelen flinke verschillen.

Deze betreffen:

●       de vraag welke onderdelen instelbaar zijn en of elk onderdeel onafhankelijk van de andere kan worden aangepast.

●       de uitrusting met of zonder bureaustoelwiele, vleordoppen of zwenkwielen.

●       de statica en stabiliteit van de stoel.

●       de vraag welke bewegingsvrijheid het zitmeubilair toelaat en welke zithouding het ondersteunt.

●       Materiaal, kleuren, vormen en onderhoudsgemak van de kinderstoel.

●       de geschiktheid voor bepaalde carrosseriematen en het maximale laadvermogen in kilogram.

Met het oog op het frame kunnen de volgende soorten bureaustoelen voor kinderen worden onderscheiden:

●       de bureaustoel kinderen met of zonder rugleuning.

●       de bureaustoel kinderen met of zonder armleuningen.

Voor kinderen in de voorschoolse leeftijd tot de overgang naar de middelbare school wordt een bureaustoel zonder armleuningen en soms zonder rugleuning aanbevolen. Online vind je verschillende varianten en designs, die je direct kunt bestellen volgens de smaak en volgens de huidige lichaamsmaten van het betreffende kind.

 

VANAF WELKE LEEFTIJD HEEFT DE AANSCHAF VAN EEN KINDERBUREAUSTOEL ZIN?

Als vuistregel geldt dat een bureau voor kinderen plus een draaistoel voor kinderen moet worden gekocht  wanner een kind naar school gaat. Want pas als de schoolgereedheid is bepaald, is het ook van belang dat je kind went aan het langere zitten en werken op een vaste werkplek. Om ervoor te zorgen dat het geen schade aan de rug en gewrichten lijdt, is het ook belangrijk dat de stoel kan worden aangepast aan de respectievelijke grootte van het het kind en een flexibele aanpassing  die de hoogte en de zitting mogelijk maakt.

Kortom, het kind moet onderstaande zaken kunnen op een bureaustoel:

●       raak de grond met beide voeten aan wanneer je op de stoel zit.

●       neem de rugleuning in het achterste gedeelte waar als een steun of

●       kan een voor hem of haar een geschikte zithouding innemen op een stoel zonder rugleuning.

●       kunnen de onderarmen rechtuit (onder een hoek van 90 graden ten opzichte van de bovenarmen) op de tafel plaatsen.

●       in staat zijn om een houding aan te nemen die ontspannen zitten mogelijk maakt tijdens het tekenen, maar ook bij het lezen, schrijven of werken met een toetsenbord en muis.

De meeste kinderstoelen zijn geschikt vanaf zes jaar, sommige al vanaf vier jaar. Ieder kind is anders – en daar moet ook en vooral rekening mee gehouden worden bij het inrichten van zijn of haar leeromgeving.

 

DUS WAAR MOET IK VOORAL OP LETTEN BIJ HET KOPEN VAN EEN BUREAUSTOEL VOOR KINDEREN?

Van wat er tot nu toe is gezegd, zijn de volgende factoren bijzonder belangrijk voor de selectie van de juiste bureaustoel voor kinderen:

●       De stoel moet vanaf het begin geschikt zijn voor de lengte en het gewicht van je kind en mde stoel moet mee kunnen groeien.

●       Het is mogelijk voor het kind om de stoel zelf aan te passen en beperkt de bewegingsvrijheid niet aanzienlijk.

 

MEEGROEIENDE BUREAUSTOEL

Om ervoor te zorgen dat de bureaustoel kinderen jarenlang de juiste zithouding kan hebben, groeit deze idealiter mee. Dit is mogelijk als meerdere componenten verstelbaar zijn, namelijk hoogte, diepte, zitting en helling van de rugleuning en armleuningen (indien beschikbaar).

De bekleding mag niet te hard zijn en de ophanging van de stoel mag niet te sterk zijn. De kinderstoel moet over het algemeen stabiel zijn, zodat zien, draaien, friemelen en bewegen hem op zijn best laten trillen mogelij moet zijn. Idealiter is de vulling in het bekkengebied nog sterker, zodat de onderrug bijzonder ondersteund wordt.

Hoe gemakkelijker het voor de kind is om zijn zitpositie te veranderen, hoe beter - wat ook betekent dat hij dit indien mogelijk zonder hulp kan doen. Let daarom op de aanwezigheid van een veiligheidscertificaat of keurmerk, vooral bij veel verstelbare componenten.

 

BUREAUSTOEL VOOR KINDEREN: BEPERKING VAN BEWEGINGSVRIJHEID NIET GEWENST!

Volwassenen vinden het vaak bijzonder comfortabel wanneer de bureaustoel armleuningen heeft - de executive stoel met lederen bekleding en brede armleuningen isdaarom bijzonder gebruikelijk in het speciaal ingerichte thuiskantoor.

Als u de bureaustoel voor uw kind kiest, spelen andere criteria een rol. Dit betekent vooral dat de natuurlijke bewegingsdrang niet al te sterk wordt beperkt. Eenrmlehnen storen daar vaak alleen maar.

Naast stoelen met ergonomisch gevormde rugleuning en bekleding zijn resonerende kinderkrukken  ook geschikt voor de allerkleinsten, waarbij bewust een rugleuning is weggelaten zodat het kind rechtop zit en toch altijd voldoende bewegingsvrijheid heeft. Een ander voordeel van deze modellen is dat ze eenvoudig onder het bureau kunnen worden geplaatst wanneer ze niet nodig zijn.

MATERIAAL EN VERZORGING

Zitmeubilair voor kinderen is in onze online shop te vinden in robuuste en onderhoudsvriendelijke materiaalvarianten en apparatuur. Zo kan het frame gemaakt zijn van hout,   kunststof of een mix van materialen.  De zitting en bekleding zijn eenvoudig schoon te maken – idealiter ook uitwisselbaar.


Dit heeft als voordeel dat bij een groot ongeluk of zelfs als de smaak van het kind verandert, er niet direct een nieuwe stoelgekocht hoeft te worden. Was een keer of verander de schaduw van de bekelding is voldoende en de bureaustoel ziet er als nieuw uit.

Vooral het materiaal en de kleur van de bekleding kun je het beste samen met je kind kiezen. Met betrekking tot ergonomie en de basiscriteria waaraan de stoel moet voldoen, moet u echter geen compromissen sluiten. In onze winkel vind je daarom bureaustoelen voor de allerkleinsten vanaf vier jaar in alle geschikte maten en modelvarianten.

KINDER BUREAUSTOEL ZONDER WIELEN OF MET WIELEN OF VLOERDOPPEN? VOOR- EN NADELEN IN ÉÉN OOGOPSLAG

Ook de vraag of een kinder bureaustoel wielen moet hebben, komt veelvuldig aan bod. Voor rollen of glijden spreekt dat ze ook voldoen aan de drang van het kind om te bewegen. Het kan ook in verschillende richtingen rollen tijdens het zitten, wat vooral handig is als de studentenwerkplek niet alleen uit een klein bureau bestaat, maar ook bijvoorbeeld een rolcontainer of een boekenplank bevat.

Het enige argument tegen de wielen is dat ze te hard kunnen zijn, zoals vaak het geval is met commerciële bureaustoelen voor volwassenen of voor kantoren met vloerbedekking. Dus als u wilt voorkomen dat de kostbare vloerbedekking bbinnenin korte tijd slechte krassen heeft, kies dan voor wielen of voor bijzonder zachte wielen. Als er tapijt beschikbaar is, kunt u dit selectiepunt negeren. Voor harde vloeren zijn er los verkrijgbare zachte wielen beschikbaar die onder de kinder bureaustoel geplaatst kunnen worden.

HOE NEEM IK EEN BESLISSING? CHECKLIST EN CONCLUSIE AANKOOPADVIES VOOR EEN KINDER BUREAUSTOEL

Het kiezen van de juiste bureaustoel is eigenlijk vrij eenvoudig online in onze winkel, omdat we alleen modellen dragen die we zelf kunnen aanbevelen. Toch is het belangrijk dat je altijd uitgaat van je kind – van zijn grootte, zijn gewoontes en ook van de vraag of hij meer een wilde vangst is, die nog moet wennen aan stilzitten, of dat hij al de neiging vertoont om zich voor langere tijd onder te dompelen in boeken, tekeningen of schrijfoefeningen.

De volgendelijst met bureaus aan de achterzijde geeft nogmaals een duidelijk overzicht van de belangrijkste functies waaraan bureaustoelen voor kinderen moeten voldoen:

       De kinderstoel is ergonomisch gevormd – de hoogte, diepte en helling van de rugleuning en zitting zijn verstelbaar. De bediening is eenvoudig en veilig, zodat uw kind niet permanent afhankelijk is van hulp als hij de zitpositie wil aanpassen.

       Het is een stabiel model met een testcertificaat zoals het GS-zegel.

       Alle oppervlakken die tijdens het zitten worden geïnspecteerd,zijn uitgerust met aangename en huidvriendelijke materialen die ook gemakkelijk te reinigen of te vervangen zijn.

       De zitting is ideaal gevormd in de vorm van een holte.

       De rugleuning ondersteunt de gehele rug en wordt ter hoogte van de onderrug verder verstevigd.

       Als er geen rugleuning is, is het een ergonomisch gevormde en licht zwaaiende kruk, die speciaal is ontworpen voor de "short".
Je kind houdt puur
visueel van de stoel, omdat kleur en ontwerp zijn ontworpen om kind-of tienervriendelijk te zijn.

       Uw kind kan vanaf het begin in een rechte houding aan het bureau zitten, waarbij de voeten de grond raken en de onderarmen horizontaal op de tafel rusten.

Bureaustoel kind maakt leren weer leuk

Last but not least, moet uin gedachten houden dat zitmeubilair en tafels altijd aan elkaar gerelateerd moeten zijn, ongeacht of u een eetkamer, de keuken, de woonkamer of zelfs de studeerkamer uitrust. Dus als er al een bureau beschikbaar is, houd hierdan rekening mee bijhet kiezen van de juiste stoel. Als alternatief kunt u de juiste balie online aan uw winkelwagen toevoegen hier in de winkel.


Door de kinderwerkplek zorgvuldig in te richten, help je je kind om op een ontspannen manier te leren enhoudingsschade te voorkomen. Een wijs besluit waar je kind je ook als volwassene dankbaar voor zal zijn!

En als uit de eerste kinderbureaustoeltest thuis blijkt dat de selectie niet helemaal de juiste was, bieden wij u net als immer de gratis retourzending aan! Geen mitsen of maren, want de gezondheid van onze jongste laat geen compromissen toe.

Op bureaustoel24 een bureaustoel voor je kind kopen

Als ouder wilt u uiteraard het beste voor uw zoon of dochter. Een goede bureaustoel voor een kind is in dat geval zeker een aanrader. Op bureaustoel24 vindt u kinder bureaustoelen in veel verschillende designs. U kunt de perfecte kinderbureaustoel voor uw zoon of dochter gegarandeerd vinden in de ruime selectie op bureaustoel24. Door middel van het overzichtelijke filtersysteem vindt u eenvoudig de beste bureaustoel voor uw kind. U kunt de beschikbare kinder bureaustoelen selecteren op basis van de prijsklasse, de kleur of het gebruikte materiaal. Dit maakt het uitzoeken van een geschikte kinderbureaustoel bijna kinderspel.

Het is belangrijk dat uw zoon of dochter de juiste houding aanneemt op een kinderbureaustoel. Daarom kunt u tevens de kinder bureaustoelen op bureaustoel24 filteren op basis van lichaamslengte of de breedte van de zitting. Kunt u nog steeds geen keuze maken? In dat geval kunt u ook kijken naar de beoordelingen van elke beschikbare bureaustoel kind. Door al deze filtermogelijkheden weet u zeker dat u op bureaustoel24 de juiste kinderbureaustoel besteld. Maak leren ook weer leuk voor uw zoon of dochter. Neem een kijkje in het assortiment kinder bureaustoelen en bestel direct de beste kinderbureaustoel.

Copyright © 2024 HJH, Inc. All rights reserved.