Verklarende woordenlijst

Hierbij de uitleg van A tot Z van de door ons gebruikte woorden, begrippen en technisch jargon.

A

Armleuning

Ookwel armsteun genoemd. Er zijn 3 soorten armleuningen. Vaste armleuningen, armleuningen die in hoogte te verstellen zijn, 3D armleuningen en 4d armleuningen. Klik hier voor meer uitleg over de armleuningen. Je kunt de armleuningen als volgt correct instellen: ga goed rechtop zitten. Buig de ellebogen zodanig dat de vingertoppen de voorzijde van de schouder raken. Druk de schouders en elleboogtoppen naar beneden. Voor de juiste hoogte moeten de elleboogtoppen de armsteunen net raken.

B

Bekleding

Bureaustoel

een stoel die ontworpen is om in een kantooromgeving gebruikt te worden Voorbeeld: `Veel bureaustoelen hebben wieltjes om te kunnen rollen. ` Bron: Wikiwoordenboek

C

Cradle to Cradle

Cradle to Cradle (C2C) is één van de bekendste en meest gerespecteerde keurmerken in de wereld op het gebied van milieu en duurzaamheid.

Conisch gedraaid

De gasveer is conisch dus het beste is om hem krachtig heen en weer te draaien en er eventueel wat smeermiddel ertussen te laten lopen. Mocht dit erg moeilijk gaan dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

D

Directe Distributie

All swivel chairs, lounge furniture and office furniture from our own brand, hjh OFFICE, are sold through direct distribution without wholesaler or retail price margins. That’s the reason for our unbeatable prices.

Duur van gebruik

Office chairs are separated into two categories. The first category has a recommended daily use of approximately four hours and is generally suitable for private use or a home office environment. The second category features chairs with a maximum recommended daily use of eight hours and is for professional office spaces and full-time work.

Directiestoel

Der Blaue Engel

Als één van de oudste officiële milieukeurmerken ter wereld zet het Duitse Der Blaue Engel zich al ruim 35 jaar in voor duurzaamheid en veiligheid.

E

Ergonomische bureaustoel

Executive chairs are normally somewhat larger than conventional office chairs. Aside from fabric covers, leather and faux leather covers are often available.

EN 1335

De EN 1335 is een Europese normering, die diverse eisen stelt aan onder andere de maatvoering en functionaliteit van bureaustoelen.

F

Fabrieksgarantie

Chairs with fabric covers are always padded and thus feel soft and comfortable. The padding absorbs heat on all surfaces, making fabric a warmer cover than mesh.

GS keurmerk

Bureaustoelen met het gerenommeerde Duitse LGA GS keurmerk (Geprüfte Sicherheit) zijn gegarandeerd veilig in het dagelijkse gebruik ervan.

L

Lendesteun

Een lendesteun geeft uw bureaustoel extra ondersteuning van de onderrug en geeft tevens een verhoogd gevoel van comfort en welbehagen.

M

Mesh / meshstof

Mesh is een soort gaas waarmee meestal de rugleuning van een bureaustoel is bespannen. Over het algemeen zijn de zittingen van bureaustoelen van stof, maar er bestaan ook bureaustoelen waarbij tevens de zitting van mesh is, zoals de bureaustoel ERGOHUMAN.Voordelen: Meshstof is een ventilerende stof; dit voorkomt overmatige transpiratie. Daarnaast is het erg comfortabel omdat de zitting meeveert en in feite naar jouw lichaam vormt, zonder afbreuk te doen aan een prettige ondersteuning. Qua prijsklasse staat meshstof op gelijke of lagere voet als stof. Nadelen: Meshstof kan iets sneller uitrekken dan stof. Daarom is het goed zaak om op de kwaliteit van de stoel te letten. Ook is een kunststof lendensteun aan te bevelen voor voldoende ondersteuning van de rug. Meshstof is namelijk meestal minder strak bespannen dan een rugleuning van stof.

Martindale

Testmethode om slijtvastheid van meubelstof vast te stellen. Slijtvastheid wordt uitgedrukt in aantal Martindale. Hoe hoger het getal, hoe slijtvaster de stof.

N

NPR 1813

NPR 1813 gecertificeerde bureaustoelen voldoen aan strenge Nederlandse normeringen en zijn daarmee uitstekend geschikt voor de dynamische werkvloer.

O

Office chair

An office mat protects your floor covers from the wear and tear caused by office chair castors and constant pressure. They are available for hard and soft floors.

Open Point

Officechair24 owns Europe’s largest warehouse for office chairs, with a permanent stock of approximately 50 000 swivel chairs and desks. We pride ourselves on our incredible value for money, fast delivery and comprehensive advice.

Office Chair

The classic office chair is used for work at office workstations. It is generally available with a fabric or mesh cover.

P

Permanent Contact mechanisme

Bij het permanent contact mechanisme heeft de zitting een vaste positie, maar de rugleuning kan wel bewegen of op slot gezet worden. Zo kan de rug meebewegen met naar voren en achteren kantelen en past zich aan aan de bewegingen van de rug. De regeling van het permanent contact van de rugleuning is blokkeerbaar in veel posities

S

Synchroon mechanisme

Het Synchroon-mechanisme combineert een beweging van de rugleuning met een daarop afgestemde beweging van de zitting. Dit gebeurt al je de rugleuning in een losse stand hebt staan en niet in een vaste hoek. In deze losse stand is de beweging van de rugleuning is daarbij groter dan die van de zitting, Meestal in een verhouding 1:2 of 1:3.

U

U vorm

The tilt mechanism allows the backrest to be reclined while the seat remains fixed in its original position.

V

Vloermat

Ter bescherming van een een harde of zachte vloer kan een vloermat gebruikt worden. Er zijn vloermatten voor harde vloeren en voor zachte vloeren (laagpolig en hoogpolig).
Een vloermat voor een zachte vloer heeft noppen aan de onderkant van de mat om glijden op het tapijt te voorkomen.
Een vloermat voor een harde vloer heeft aan de zijkant een anti slip naad lopen zodat deze het verschuiven op de harde vloer voorkomt.

W

Wielen

Dit zijn de rollende wielen die standaard onder een bureaustoel zitten. In 90% van de gevallen zijn het in totaal 5 wielen die onder een bureaustoel geplaatst zijn. Er zijn harde wielen voor zachte ondergronden en zachte, luxere wielen voor harde vloeren. De harde wielen worden meestal standaard bij de bureaustoel geleverd. De luxere zachte wielen zijn per set van 5, los verkrijgbaar in onze webshop. Wielen kunnen een stiftmaat hebben van 10mm of 11mm. Dit verschilt per bureaustoel. Ca 90% van de bureaustoelen heeft wielen met pinmaat 11mm