Bureaustoel 24 - Online Bureaustoelen kopen tegen de meeste voordelige prijzen
026 - 353 0 253  |  06-48583458  |  FAQ
Service: Veelgestelde vragen / Belangrijke aspecten om bureaustoelen

 

Eisen voor een bureau stoel .

* Een slechte stoel kan rug- en nekklachten veroorzaken.
* Iedereen die goed zit, verandert vaak de houding.
* De ergonomisch gestylde stoel ondersteunt dynamisch zitten.
* De zithoogte moet worden variabel instelbaar zijn tussen 42 en 53 cm.
* De GS-keurmerk garandeert de minimumeisen voor een werk stoel.
* Een ergonomische stoel moet voldoen aan meerdere criteria om de veiligheid en gezondheid op het werk te verbeteren.

Wie in hun dagelijks werkleven zit kan zijn gezondheid in gevaar te brengen. Ook de keuze van de verkeerde bureaustoel speelt een belangrijke rol. Voorwaarde voor het creëren van een goede houding is een stoel die het lichaam is in juiste zithouding brengt, en ondersteunt waar het nodig is.

Houding

Een verandering in houding ontlast de drukpunten. De naar voren hellende zitting komt voor, en wordt regelmatig als bijzonder comfortabel ervaren, maar geeft de meeste druk op de wervelkolom. Rechtop zitten biedt minder druk op de wervelkolom, maar belast de rugspieren sterker. Least-zat positie te schaden, maar zelfs zij niet te lang duren.

Degenen die vaak veranderen van zithouding, voorkomt statische belasting op de wervelkolom en rugspieren.

Zithoudingen
De dynamische zitting maakt een stoel mogelijk, die zich aan alle bewegingen aanpast. Men kan comfortabel achterover leunen, soms rekken en strekken, buigen naar voren, rechtop zitten en verplaatst u naar links of rechts. De wervelkolom is altijd ondersteund.
Bij de keuze van een juiste burostoel moet u letten op:

* een permanent liggende rugleuning, in ieder geval genoeg om net onder de schouderbladen
* een rugleuning die de beweging kan opvangen en de weerstand individueel kan worden aangepast aan de respectieve lichaamsgewicht
* een rugleuning met ingebouwde ondersteuning voor de wervelkolom waarbij deze in zijn natuurlijke vorm wordt ondersteund.
* een anatomisch gevormde stoel, die reageert op elke verandering van positie, bijv. wanneer u achterover leunt of iets naar boven kantelt.
* Synchroon mechanisme, die stopt bij elke zitplaats en de rugleuning in een ideale hoek

Optimale houding
De hoogte van een bureau-stoel voor een ergonomisch verantwoorde zithouding is ook zeer bepalend. De de armen moeten loodrecht op het bureau liggen ten opzichte van de bovenarm. De voeten raken volledig de grond en het boven- en onderbeen staat in een rechte hoek. (Foto: Computervaardigheden, Issue 5 / 1997, AIB-Verlag) .

De Arbowet vereist een ergonomisch ontworpen stoel voor een goede zithouding tijdens het werk. Dat zijn dus burostoelen die voorzien zijn van dynamische zitplaatsen, in hoogte verstelbare armleuningen en een in hoogte verstelbaar zitvlak. Wij adviseren u altijd kennis te nemen van de laatste ontwikkelingen en relevante normen / voorschriften op het gebied van Arbowetgeving.

Minimale eisen voor het ontwerp

De minimale eisen voor een ergonomisch verantwoordde stoel zijn:

* Zitdiepte: 38 tot 44 cm
* Zitbreedte: 40 tot 48 cm
* Breedte van de rugleuning 36 tot 48 cm
* De zithoogte is traploos instelbaar van 42 cm tot en met 53 cm, net als de rugleuning in een bereik van 17 cm tot 23 cm boven de zitting

Gezondheidsrisico's

Iedereen die zit voor een lange tijd, dus voor bijvoorbeeld voorovergebogen of gedraaid, belemmert de ademhaling en spijsvertering . Dit leidt tot voortijdige vermoeidheid. Dit kan de bloedsomloop- en spijsverteringsstoornissen en rugpijn veroorzaken.

Veiligheid

De kantoorstoel moet stevig staan. Een burostoel heeft vijf poten (eventueel met geremde wielen). Ze zijn zo ontworpen dat de wielen bij het opstaan uit de stoel remmen, waardoor de buro-stoel niet wegrolt.
Het aanpassingsmechanismen voor geremde wielen moeten worden bediend in een zittende positie, dit is gemakkelijk en veilig.

Bekleding stof en stoffering

Het materiaal moet doorlaatbaar zijn voor lucht en waterdamp voor een goede hygiëne. Tevens dient de stoffering anti-statisch en slipvrij te zijn voor een prettig gebruik van de stoel.

Voetensteunen

Indien noodzakelijk adviseren wij u om voetsteunen te gebruiken.

Armleuningen

Voor kantoor stoelen met armleuningen:

Lengte min 20 cm
Breedte min 4cm
Hoogte boven de stoel 20 tot 25 cm


Samenvattend "De ergonomische bureaustoel"

De criteria voor een ergonomische bureaustoel hebben betrekking op:

* Ontwerp en verstelbaarheid van de stoel
* Aanpasbaarheid en vorm van de rugleuning
* Synchrone beweging van de zitting en rugleuning
* Uitvoering van de armen
* Diepte van het zitvlak
* Stabiliteit van de stoel

Lang en verkeerde zitplaatsen is een gevaar voor de gezondheid. Vandaag de dag is een goede stoel een vereiste voor een ieder thuis en/of op het werk. De geoptimaliseerde ergonomische bureaustoelen van bureaustoel24.nl dragen bij aan een betere gezondheid en gevoel van fitheid.

Rechten

Aan de inhoud van deze site kunnen geen rechten worden ontleend.
Alle artikelprijzen zijn inclusief BTW inclusief verzendkosten.
Alle artikelprijzen zijn inclusief BTW inclusief verzendkosten.
Contactformulier  |  Sitemap  |  Bedrijfsgegevens  |  Recht op Retour  |  Algemene Voorwaarden  |  info@bureaustoel24.nl  |  Verzending